Гра почалася!

0В теплий яскравий день 5 червня Мішково-Погорілівська школа-інтернат зустрічала 19 роїв юних джур з різних районів (міст) Миколаївської області. Так, с теплими посмішками та привітаннями, почався ІІ (обласний) етап гри «Сокіл» («Джура»). Розміщення, обід, документи… вся ця метушня закінчилась дуже швидко і учасники, не чекаючи урочистого відкриття, поринули у дуже напружені будні змагань.

Справжнім бойовим хрещенням стали для учасників змагання у стрільбі з пневматичної зброї (гвинтівки) під керівництвом інструктора Миколаївської обласної організації ТСОУ Алміна Леоніда Дмитровича та керівника гуртків МОЦТКЕ УМ і вчителя фізичної культури та захисту вітчизни Миколаївської гімназії №4 Брагіна Анатолія Леонідовича. Під таким суворим наглядом учасники дуже ретельно поставились до змагань і результати не розчарували. Найкращими юними снайперами виявились Кухарев Анатолій (м. Миколаїв) – 1 місце, Прищ Владислав (Вознесенський район) – 2 місце, Первунін Дмитро (м. Первомайськ) – 3 місце. Серед дівчат найбільш влучними стали Врадій Яна (м. Первомайськ) – 1 місце, Савенко Єлизавета (м. Миколаїв) – 2 місце. 3 місце поділили Труш Тетяна (Новоодеський район) та Логвиненко Анастасія (м. Миколаїв).

1

В командному заліку перемогли рої з Новоодеського району – 1 місце, м. Миколаєва – 2 місце та м. Первомайська – 3 місце.

Відстрілявшись і майже не перепочивши, дружно відправились на тестування з домедичної підготовки. Не схитруєш, коли поруч завідуюча краєзнавчим відділом МОЦТКЕ УМ Овсяннікова Олена Вікторівна та медична сестра Мінашкіна Наталія Анатоліївна. Тож довелось покладатися тільки на власні знання. А за дверима хвилюються та чекають на результати керівники!

2Тести складено. Але за декілька днів ще і практичний залік, тож не розслабляємось!

Уф!!!… Змагання на сьогодні закінчені. Але справжні джури не сидять на місці, бо для учасників змагань почались різноманітні майстер-класи. Лікар аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС України в Миколаївській Фролов Юрій Андрійович розповідав, як надати допомогу учаснику, що знепритомнів. Відпрацювання непрямого масажу серця та штучного дихання на манекені діти сприймали, як цікаву гру. Але ці навички можуть бути життєво необхідні в критичних ситуаціях!!!

3Центр тактико-спеціальної підготовки «Булат» під керівництвом Резанова Сергія Володимировича надовго затримав увагу учнів розповідями про різні види зброї. Ви знаєте, як знешкодити снаряд? А надати допомогу при пораненні? А проплисти декілька кілометрів у холодній воді і не захворіти? Знезброїти бандита? Захистити себе та друзів? А наші учасники завдяки навчанню справжніх професіоналів тепер знають!!!

Тим, хто прагнув якнайкраще підготуватись до наступного дня, відпрацьовував техніку рятування на воді під час майстер-класу, що проходив на березі річки.

Еге ж, про свято майже забули! Рої, шикуйсь на відкриття!!!

4Учасників змагань привітали Удовиченко Олена Олександрівна – заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації – начальник управління освіти та ресурсного забезпечення, Резанов Сергій Володимирович – президент Центру тактико-спеціальної підготовки «Булат», Щербаков Сергій Костянтинович – голова  Козацької громади Миколаївської області, Гусіді Сергій Миколайович – представник Асоціації воїнів-інвалідів, учасників АТО.

Святковий настрій учасникам гри створювали творчі колективи Вітовського Центру позашкільної роботи, а виступ рою Баштанського району – переможців минулого року – розчулив та надихав. Символічна булава передана на зберігання похідному отаману Панченко Альберту Борисовичу і чекає на переможця цього року. Гру розпочато!

5І ви думаєте, що ми пішли відпочивати? Як би не так! На березі Інгулу запалала ватра і залунали пісні – це юні джури представляли свої рої та привітали друзів. Тепло вогнища і дитячих посмішок не завадило журі підвести підсумки. Гарна новина для творчих та артистичних: 1 місце – за роєм Новоодеського району, на 2 місці – рій Миколаївського району, 3 місце посів рій Баштанського району.

Ну ось і настав час відбою. Чекаємо на завтрашній день.

6

7

9

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Залишити відповідь