XI Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців

З 19 по 24 липня 2017 р. в мальовничому селі Осій Іршавського району Закарпатської області пройшов ХІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців. Позмагатися у своїх навичках приїхали збірні команди 17 областей та м. Києва.

Команди-учасники зльоту розташувалися на базі Центрального табору туристського активу учнів України.

Робота творчих майстерень проходила за шістьма напрямами краєзнавчих досліджень: історичне краєзнавство, археологія, етнографія, екологія, географічне краєзнавство та геологія. В кожному напрямі брав участь один з представників команди. Дослідження збірної Миколаївської області були презентовані надзвичайно цікавими дослідженнями у кожній з галузей. За підсумками робот творчих майстерень члену збірної команди Миколаївської області Гембержевській Дар’ї вдалося вибороти почесне 2-ге місце в секції «Археологія».

Найбільше учасникам змагань сподобався вид «Туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут», що тривав цілих два дні. Згідно умов, команда в складі 7 осіб повинна була пройти маршрут по пересіченій місцевості, з використанням різних видів орієнтування на місцевості знайти контрольно-залікові стації і контрольні пункти, а також подолати туристсько-спортивні етапи. Туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут проводився за принципом «ралі», тому переміщення дистанцією та робота на станціях була строго регламентована.

За підсумками першого дня змагань збірна команда Миколаївської області показала 5-й результат. На другий день наші юні краєзнавці піднялися ще на одну сходинку турнірної таблиці вверх. Однак підсумки виду підводилися згідно кількості набраних преміальних балів. В загальному заліку наша команда опинилася на шостому місці, програвши призерам змагань лічені бали.

Але досвід здобутий під час зльоту неоціненний. Він допоможе нашим юним дослідникам досягати все нових і нових висот, як у майбутніх змаганнях так і в житті.

Залишити відповідь