Наукова краєзнавча конференція «Миколаївській області – 80: час, події, особистості»

14 вересня 2017 р. в стінах Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Гмирьова пройшла наукова краєзнавча конференція «Миколаївській області – 80: час, події, особистості», яка зібрала під одним дахом краєзнавців різних поколінь: від юних дослідників-школярів до видатних вчених нашого краю.

В рамках роботи конференції проводилися пленарне і секційне засідання, ознайомлення з книжково-ілюстративною виставкою «Миколаївщина на вітрилах часу» та фотовиставкою «дивовижна Миколаївщина» (роботи фотожурналіста О. Сайковського).

Краєзнавці області поділилися результатами своїх наукових пошуків з самих різних проблем історії та сучасності краю. В такому заході не могли не взяти участь і представники нашого закладу. На пленарному засіданні були проголошені доповіді методиста Центру Бондаренко Д.В. «Вікторівка-І в системі прикордонних святилищ Ольвійської держави VІ – ІІІ ст. до н.е.» та нашої вихованки, учениці Кривобалківської ЗОШ Турович С. «Меценатство та благодійність» (науковий керівник – Запорожець О.В.). В секції «Краєзнавчі розвідки молодих дослідників» виступили наші юні науковці: вихованка гуртка «Археологічне краєзнавство», учениця Миколаївської ЗОШ № 3 Гембержевська Д. з доповіддю «Літня археологічна школа Миколаївського ОЦТКЕ УМ» (науковий керівник – Бондаренко Д.В.) та слухач секції «Історичне краєзнавство» МАН, учениця ММК ім. В.Д. Чайки Стулова Ю. з доповіддю «Країна духовності Леоніда Шкаруби».

 Молоді дослідники, автори п’яти кращих доповідей були нагороджені подарунковими виданнями відомого миколаївського краєзнавства Горбурова Є.Г. До їх числа увійшла і наша вихованка Гембержевська Д.

Залишити відповідь