Срібло ІІІ Чемпіонату України з гірського туризму серед юнаків

З 5 по 8 жовтня на славетній козацькій землі о. Хортиця відбувся ІІІ Чемпіонат України з гірського туризму серед юнаків. В програмі два командних види змагань на дистанціях ІІІ класу — «Гірські перешкоди» та «Рятувальні технічні прийоми».

Чемпіонат проводився з метою формування здорового способу життя та пропаганди спортивного туризму серед дітей, підвищення рівня туристської майстерності учасників Чемпіонатів та безпеки проведення туристських подорожей.

У Чемпіонаті брали участь команди з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей України.

Миколаївську область представляли юні спортсмени з міста Вознесенська: Чернишов Богдан, Луков Дмитро, Качаєв Єгор, Головко Карина. Тренер команди, майстер спорту України зі спортивного туризму Носков Ігор Петрович.

Інтрига змагань в тому, що старт відбувся одночасно на обох дистанціях. Частина команд в один день долає одну дистанцію, а інші другу. Тому до фінішу останньої команди не відомі лідери. За жеребкуванням наша команда розпочала перший день під номером 1, з виду «Гірські перешкоди». За умовами спортсмені долали маршрути скельних ділянок різної складності. На основну частину відводилась одна година. В разі економії часу набрати додаткові бали можна на бонусній ділянці.

На обох дистанціях наші вихованці вибороли ІІ місце, поступивши представникам Дніпропетровської області, відповідно в загальнокомандному заліку вони теж посіли ІІ загальнокомандне місце.

Залишити відповідь