Холодна Волинь з теплотою в душіХолодна Волинь з теплотою в душі

    За результатами виступу на Чемпіонаті України влітку – наша юніорська команда отримала право представляти Україну на Чемпіонаті Європи, що відбувся 5 – 8 жовтня в Луцькому районі Волинської області та в Міжнародному турнірі з пішохідного туризму.

Виїхавши з Миколаєва, де ще панувало “бабине літо”, ми одразу потрапили в обійми осені, що вже панувала на Волинській землі. Холодні дощі, сильний вітер та низька температура відступили перед душевною теплотою, з якою нас зустріли організатори змагань та дружніми стосунками між учасниками, яким не завадили а ні кордони, а ні мовний бар’єр.

Тож у Чемпіонаті Європи взяли участь 4 команди від України (Херсонська, Миколаївська, Полтавська область і господарі території – команда Волинської області) та команда Литви. У міжнародному турнірі змагалося 13 команд (11 з України + Литва та Білорусь). Перші 2 дні учасники демонстрували особисту майстерність та туристські навички на дистанціях “Смуга перешкод” та “Комбінований туристський маршрут”, а в останній день проявили вміння працювати командою та злагодженість дій на командній смузі перешкод. Усі три види були трохи нестандартними і включали окремі “цікавинки” від начальників дистанцій. Наші спортсмени достойно подолали усі перешкоди, до останньої секунди виборювали право стати чемпіонами і хоча й не все вийшло, зокрема підкачало вміння орієнтуватися по карті, – тренери та спортсмени залишилися задоволеними результатом, адже Гроза Єгор став чемпіоном Європи в особистому заліку, ставши єдиним спортсменом, що зумів набрати максимальну кількість очок на дистанції “КТМ”.

За підсумками виступу на Чемпіонаті Європи наша збірна, яку представляли: Гроза Єгор (тренер Шилова Н.І., Зайкін О. В.), Яроцька Ірина, Кацал Максим (тренер Носков І. П.), Рябенко Максим (тренер Мартинов С. В.), Саунін Андрій (тренер Трощенко В. О., Гладка О. В.) посіла друге місце в заліку на особистій смузі перешкод, 5 місце в заліку на комбінованому маршруті та 1 місце на командній смузі перешкод, що дало змогу стати срібними призерами за підсумками всіх видів змагань. У міжнародному турнірі наші спортсмени посіли 3 місце на короткій дистанції, 8 місце на комбінованому маршруті та 2 місце на командній смузі, що дало змогу стати бронзовими призерами турніру.

Вітаємо спортсменів та тренерів з вдалим початком навчального року, бажаємо наполегливості в тренуваннях та достойних результатів у подальших змаганнях!

 

Залишити відповідь