Партизанська Іскра – 2018

З 26 по 28 травня 2018 року у місті Южноукраїнськ відбулись Міжнародні змагання зі спортивного орієнтування «ПАРТИЗАНСЬКА ІСКРА – 2018». У змаганнях взяли участь 289 спортсменів з: міст Дніпра, Одеси, Южноукраїнська, Кропивницького, Вознесенська, Миколаїва, Запоріжжя, Харкова, Полтави, Києва, Жовтих Вод, Львова. Також участь у змаганнях приймали спортсмени з Молдови (м. Тираспіль).

Змагання проводились на двох різних особистих дистанціях та естафети по 3 учасника, у різних вікових групах, починаючи з групи ЧЖ-10 (спортсмени до 10 років) та закінчуючи ЧЖ-75.

У групі Ж-12 на середній дистанції та довгій дистанції Челован Марія (тренер Пушкаренко В.Д.) посіла ІІ місце, що дало їй змогу посісти ІІ місце в загальному заліку.

Серед дорослих, у групі Ч-21 Лисунець Олександр (керівник гуртків МОЦТКЕ УМ) на середній дистанції посів ІІ місце, І місце на довгій дистанції та став переможцем у цій віковій групі.

У групі Ж-21 на середній дистанції Колеснікова Марія, керівник гуртків МОЦТКЕ УМ посіла ІІ місце. Яроцька Ірина (тренер Носков І.П.) стала призеркою цих змагань, вона посіла ІІІ місце на середній та на довгій дистанціях, та в загальному заліку.

Карти на цих змаганнях дуже якісні, яскраві та чітко промальовані, з ними бігати дистанцію одне задоволення. Середня та довга особиста дистанція проходила в урочище Гард, на березі Південного Бугу, довга дистанція охоплювала ще й місто Южноукраїнськ та включала в себе елементи паркового орієнтування.

Естафета проходила неподалік селища Бузьке. Місцевість там зовсім інша, багата на зарості та непрохідні ділянки, і для деяких вона виявилась достатньо складною. Від складу естафетної команди залежало і те, яку дистанцію усі учасники будуть долати, час на всіх був 3 години. Ось так виявилось, що хлопчику 9 років було необхідно долати дистанцію хлопчиків 16 років, а це вже зовсім інші показники. Трошки дьогтю в банку меду: організатори вирішили збільшити контрольний час до 4-х годин, але попереджати учасників чи оголошувати про це не стали. Таким чином всі учасники МОЦТКЕ УМ по закінченню 3-х годин дисципліновано повернулись на фініш, не подолавши всю дистанцію, за що були зняті. Таке введення було некоректне та неетичне для змагань. Робимо висновки та набираємось досвіду!

Вітаємо переможців та призерів цих змагань!

Колеснікова М. О., керівник гуртка МОЦТКЕ УМ

 

Залишити відповідь