Час шукати, пізнавати, дивуватися та відповідати

14 квітня 2018 р. Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді проведено чергове заняття Відкритої краєзнавчої школи «Час шукати, пізнавати, дивуватися та відповідати».

Цього разу учнівська молодь м. Миколаєва та області завітали в гості до гуртків «Археологічне краєзнавство» (керівники О.І. Смирнов та Д.В. Бондаренко). До заходу були залучені співробітники та студенти Інституту історії політології та права МНУ ім. В.О. Сухомлинського та гуртківці Центру (Сминов Л.І, Довбня В.В., Чопей Д., Чолобова Я., Гембержевська Д.).

На навчальних місцях юні краєзнавці вивчали важливі етапи археологічної фіксації та мали можливість спробувати себе в розбивці археологічного розкопу, роботі з нівеліром, кресленні та описі археологічних об’єктів, власними руками доторкнутися до сивої давнини.

В школі взяли участь вихованці гуртків «Історичне краєзнавство» (кер. Ємельянова І.А.), «Спадщина» (кер. Нестеренко О.Ю.), «Заводні мандрівники» (кер. Луньова Н.В.), «Сєвєрянє» (кер. Овсяннікова О.В.), «Заводні орлята» (кер. Ткаченко М.В.), «Смайл» (кер. Бащак Л.І.), «Рапанчик» (кер. Малюченко І.О.), «Джерела пам’яті» (кер.Запорожець О.В.), «Генеральні секретарі» (кер. Сасюк С.Г., Осадча К.Г.), «Мій рідний край» (кер. Хмелевська Є.В.), а також члени краєзнавчого клубу «БібліоКліо».

 

Залишити відповідь