Єднаймося заради України!

З 18 по 20 жовтня 2018 року Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства там екскурсій учнівської молоді будо проведено Міжрегіональну зустріч юних краєзнавців «Єднаймося заради України!». На захід прибули юні краєзнавці з Єланецького, Кривозерського, Вітовського, Веселинівського, Новобузького, Баштанського, Миколаївського районів та міст Миколаєва та Первомайська.

Програма зустрічі була дуже насиченою та цікавою. Першого дня учасникам було запропоновано тренінг «Майбутнє починається сьогодні», працівники Миколаївського обласного краєзнавчого музею запропонували цікаву виставку «Українська революція: 100 років боротьби». Миколаївщина під час революції. Вразили юних краєзнавців Миколаївщини своєю новизною та креативністю майстер-класи «Історія сьогодення. Фотомайстерня», «Археологічний майданчик. Пошук артефактів. Реконструкція та визначення кераміки», «Карти – джерела історичної інформації. Робота на платформі etomesto ukr».

19 жовтня 2018 року для учасників зустрічі ранок розпочався з пізнавальних екскурсій до Миколаївського обласного архіву, де їм передали основні ази роботи з документами та мали змогу здобути основи краєзнавчого пошуку. Доторкнутись до історії діти змогли під час захопливої екскурсії городищем «Дикий сад» – унікальною пам’яткою доби пізньої бронзи. Закріпити знання та продемонструвати свої вміння набуті за час проведення заходу учасники могли продемонструвати під час навчально-ігрової програми QUEST«Сходинки до вершини», де в запеклій боротьбі перемогу розділили делегації Єланецького та Миколаївського району.

Підбивши підсумки, отримавши сертифікати про участь у заході всі учасники помандрували додому ділитись враженнями, здобувати нові знання та підкорювати нові вершини.

 

Залишити відповідь