Вихованці краєзнавчих гуртків МОЦТКЕ УМ взяли участь у Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції

20-22 лютого 2019 р. в м. Харкові пройшла ХІІІ Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція «Пізнай себе, свій рід, свій нарід», в якій взяли участь і вихованці краєзнавчих гуртків Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства ат екскурсій учнівської молоді.

Перший день роботи конференції присвячений відвіданню міста Чугуєва. Незабутніми стали екскурсії художньо-меморіальним музеєм І.Ю. Репіна та картинною галереєю «Лауреати премії ім. І.Ю. Репіна». Це дало можливість краєзнавцям з різних куточків України зануритись у творчу атмосферу видатного художника, побачити справжні витвори мистецтва.

Урочисте відкриття відбулося в будівлі головного корпусу Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. З привітальним словом до учасників звернулися наукова та освітянська еліта України.

Матеріали своїх наукових пошуків учасники конференції презентували в п’яти секціях, що працювали на філософському факультеті Харківського національного університету. Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді представляли дослідження: «Руйнувати чи будувати» Бащака Сергія (кер. Овсяннікова О.В.) та «Зруйновані свідки сивої давнини» Запорожця Дмитра (кер. Бондаренко Д.В.).

Доповіді наших вихованців викликали жвавий інтерес у юних краєзнавців з інших регіонів та були відзначені грамотами Харківської обласної станції юних туристів, також грамоту Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна отримав Запорожець Дмитро.

 

Залишити відповідь