Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді проведено заняття краєзнавчої школи «Еко-час»

23 лютого на базі Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді проведено заняття краєзнавчої школи «Еко-час».

В заході взяли участь вихованці гуртків МОЦТКЕ УМ,БДЮТ Заводського району м. Миколаєва, Вітовського Центру позашкільної роботита БТУ  Миколаївського району.

Студенти університету спеціальності «Екологія» , вихованці гуртка «Екологічне краєзнавство» МОЦТКЕ УМ (керівник Малюченко Ірина Олександрівна) підготували та провели для юних краєзнавців майстер класи. На занятті з геології «Гірські породи та мінерали» юні краєзнавці ознайомилися із таємницями надр Землі, з історією походження та утворення гірських порід і мінералів, їх класифікацією. Навчилися робити опис порід, визначати їх за ознаками.

Під керуванням завідувача лабораторії Смирнова Віктора Миколайовича опанували методику проведення первинного органолептичного аналізу води, навчилися визначати стан нижнього шару атмосфери за показниками.

В ігровій формі юні краєзнавці познайомилися з екологічними проблемами та шляхами їх розв’язання на грі «Green lane». Вистава «Порятунок Марсу» заставила учасників школи замислитися над майбутнім нашої планети.

Дякуємо всім учасникам школи та вихованцям гуртка «Екологічне краєзнавство» за цікавий та змістовний захід. Сподіваємось, що отриманні знання віднайдуть своє відображення у пошуково-дослідницьких роботах.

 

Залишити відповідь