Проведено тур відкритої Першості з військово-прикладних видів змагань

Мужність – це впертість, це наполегливість, це подолання усіх перепон так 26 травня 2018 року Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді в урочищі Балабанівське (Корабельний район м. Миколаєва) було проведено тур відкритої Першості з військово-прикладних видів змагань.

Всі учасники туру мали змогу закріпити свої знання та навички набуті під час проведення школи «Патріот» та пройти наступні етапи: рух по маркуванню – виявити КП, визначити його прямокутні координати, подолати мінно-вибухові загородження; тактична медицина – надати допомогу пораненому, що знаходиться у червоній зоні та евакуювати його в зелену зону; метання гранати в ціль на влучність – за командою судді учасник виконує три метання макету гранати Ф-1 в окоп умовного противника, орієнтиром окопу є прапорці, встановлені за 20м; Подолати купини, колоду, гаті, маятник вертикальний, маятник горизонтальний, мавп’ячий місток, павутина, паралельні перила (горизонтальні, вертикальні) учасники мали змогу на етапі подолання смуги перешкод; Пі час етапу вогнева підготовка учасники змагалися у швидкісній стрільбі з пневматичної зброї з положення стоячи та з коліна. Тактична підготовка включала в себе розгортання спостережного поста. Вибір місця спостереження. Ведення спостереження. Виявлення цілей. Визначення полярних координат цілі та її класифікація. Команда обирає місце для спостереження в межах попередньо визначеної території. Веде спостереження у вказаному секторі. Виявляє цілі, класифікує їх. Вимірює полярні координати, фіксує результати спостереження. На етапі «Зв’язок» учасники кодували повідомлення про противника. Встановлювали зв’язок та передачу інформації з дотриманням вимог Бойового статуту Сухопутних військ ЗСУ(частина 3) та користуючись таблицею, команда кодує повідомлення про виявлені цілі і, дотримуючись правил радіообміну, передає його запасним учасникам. Отримане повідомлення декодується і передається суддям для контролю. Також свою майстерність та спритність учасники туру мали змогу продемонструвати під час неповного розбирання та складання АКМС.

Під час туру Першості з військово-прикладних видів змагань працювала суддівська колегія, до складу якої входили педагогічні працівники МОЦТКЕ УМ, представники Миколаївської обласної організації ТСОУ України, Асоціації учасників АТО.

Діти пройшли цікаві етапи, отримали нові та закріпили раніше отримані знання. До зустрічі під час проведення турів Першості та школи «Патріот»!

 

Залишити відповідь