Онлайн-коучинг як форма роботи в МАН

23 грудня 2020 року відділеннями історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю Миколаївського обласного територіального відділення Малої академії наук України, що працює при Миколаївському обласному Центрі національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді на платформі ZOOM проведено педагогічний коучинг «Науково-методична підтримка учнів-членів МАН з питань підготовки наукових проєктів для участі у ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту МАН».

До заходу приєднались вчителі, керівники учнівських науково-дослідницьких робіт з Вознесенського, Доманівського, Врадіївського, Баштанського, Снігурівського, Кривоозерського, Миколаївського, Єланецького, Новоодеського районів, Галіцинівської та Казанківської ОТГ, міст Миколаєва, Первомайська, Южноукраїнська, Очакова та Вознесенська.

Під час коучингу було обговорено актуальні питання з підготовки науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, наголошено на змінах у Правилах проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН, ставилися питання співпраці вчителів та наукових консультантів.

Вже очевидним є факт, що в зв’язку з карантинними обмеженнями конкурс-захист у лютому 2021 року, як і багато інших заходів, буде проводитися в онлайн-режимі. В зв’язку з цим зазнав змін і формат заходу: учні – члени МАН вперше готуватимуть і захищатимуть постери, зазає змін і захист робіт, він проходитиме у секціях у форматі конференцій, на яких учасники матимуть можливість представити результати своїх напрацювань.

Всім учасникам коучнингу надано кваліфіковану консультацію та надіслано матеріали, що допоможуть у подальшій дослідницькій роботі з дітьми.