Готуємось до обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»)» – 2021

Готуємось до обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»)» – 2021

29 квітня 2021 року Комунальним закладом «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради (далі – МОЦНПВТК УМ) в режимі он-лайн проведено інструктивний семінар «Організація та проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»)». До участі у заході доєднались близько 60 представників територіальних громад Миколаївщини.

З вітальним словом до учасників звернулась Демиденко Тетяна Анатоліївна, провідний спеціаліст департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації. Вона закцентувала увагу на важливості національно-патріотичного виховання підростаючого покоління на сучасному етапі та можливостям, якими у цьому аспекті, володіє Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл («Джура»)» (далі – Гра). На актуальних питаннях організації, підготовки та участі учнівських команд (роїв) в обласному етапі Гри в умовах децентралізації зупинилась директорка МОЦНПВТК УМ Андрійчук Тетяна Григорівна.

Основна частина семінару присвячувалась обговоренню практичних питань проведення різних видів обласного етапу Гри, які розкривались безпосередніми керівниками дистанцій. Так, на особливостях роботи роїв під час змагань із загальновійськової підготовки («Швидкісна стрільба», «Впоряд» і «Воєнізована естафета») зупинився Леоненко Леонід Геннадійович. Окрему увагу він звернув на необхідності дотримання учасниками вимог техніки безпеки, особливо щодо поводження зі зброєю.

Зі специфічними умовами, вимогами і матеріально-технічним забезпеченням під час проходження виду «Військово-прикладна підготовка» присутніх познайомили Гуссіді Сергій Миколайович (етап «Тактична медицина») та Копійка Сергій Васильович (етапи «Саперна підготовка» і «Тактична підготовка»).

Методист МОЦНПВТК УМ Трощенко Володимир Олександрович розкрив ключові моменти проведення змагань із туристсько-спортивної підготовки (смуга перешкод та орієнтування), а Брагін Анатолій Леонідович поінформував щодо характеристик етапів виду «Фізична підготовка».

Зі змістом конкурсної програми («Ватра (У колі друзів)», «Інтелектуальна гра «Відун») учасників семінару познайомила Ємельянова Ірина Анатоліївна. Бондаренко Денис Володимирович зупинився на вимогах до облаштування табору і критеріях оцінювання конкурсу таборування.

Головний суддя змагань, завідувач відділу національного та патріотичного виховання МОЦНПВТК УМ, Мінаков Володимир Андрійович, охарактеризував один із ключових видів «Козацький рейд «Пластун», роз’яснив особливості підведення підсумків за видми і змагань, у цілому, та окреслив умови проведення окремого турніру в рамках Гри – «Лазертаг».

Семінар проходив у жвавому обговоренні, учасники мали можливість почути відповіді на запитання, які у них виникли після ознайомлення з попередніми Умовами Гри та по ходу виступів спікерів.

Для усіх зацікавлених, хто не зміг долучитись до заходу, пропонуємо його відеозапис за покликанням https://youtu.be/IVonKYf7QB0