Розгадували таємниці Землі

22 – 26 квітня 2021 року краєзнавчим відділом Комунального закладу «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради у форматі он-лайн проведено навчально-виховну гру-квест «Таємниці Землі».

Захід передбачав активізацію навчальної діяльності вихованців закладів освіти, популяризацію здорового способу життя та виховання екологічної культури учнівської молоді, дбайливого ставлення до природи. І хоч планувалося охопити заклади освіти Миколаївщини, долучилися також представники Запорізької, Львівської та Київської областей. Всього у грі-квесті взяло участь 33 команди.Програма була дуже насиченою інформаційними та змагальними елементами і вимагала від учасників не лише демонстрації компетенцій у галузі природничих наук, але і вміння застосовувати інформаційно-комунікаційні технології та різноманітні комп’ютерні програми.

Упродовж чотирьох днів учасники опановували інформацію з географії, геології, археології, палеонтології та екології. Команди побували у віртуальній мандрівці дивовижними місцями нашої планети, долали найбільші водоспади та спускалися до чудернацьких печер, піднімалися на Джомолунгму та мандрували в океанських глибинах. Розшифровували таємничі написи, розв’язували логічні загадки, відновлювали пошкоджені листи, розгадували таємниці природи. Виконували завдання, малювали, шукали підказки та коди. Провели дослідження корисних копалин, фауни Чорного моря, археологічної пам’ятки Дикий Сад. На основі творчих робіт учасників до роковин Чорнобильської катастрофи підготовлено віртуальну виставку (https://www.youtube.com/watch?v=Y11rUk_P284).

У запеклій і цікавій боротьбі кожен етап давав надію на перемогу різним учасникам. За підсумками гри І місце посіла команда «Ми та екстрим» Ковалівського ЗЗСО Ольшанської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області у складі Пащенко Анни, Миклашевської Валерії, Овчаренко Наталії (керівник Пащенко Ольга Олександрівна);

ІІ місце виборола команда «Мафія» Палацу творчості учнів міста Миколаєва у складі Вагіної Катерини, Григоренка Михайла, Шиліна Івана (керівник Вагіна Юлія Валеріївна);

ІІІ місце посіла команда «Токмацька солянка» КЗ «Центр туризму» Запорізької обласної ради у складі Тараканова Микити та Лукаша Артема (керівник Калінін Євген Геннадійович).

Усі учасники фіналу отримали сертифікати Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Вітання переможцям і щира подяка усім, хто долучився!