Підвищуємо майстерність суддів з пішохідного туризму

З 6 по 10 травня 2021 року поблизу м. Южноукраїнська Комунальним закладом «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено семінар суддів з пішохідного туризму.

У заході взяли участь понад 30 учасників з Миколаївської, Херсонської, Житомирської областей та м. Києва. Миколаївщину представляли методисти та керівники гуртків МОЦНПВТК УМ, Лиманівської ЗОШ І-ІІІ ст., Станційної філії Новобузького ЗЗСО І-ІІІ ст., Вознесенського міського центру дитячо-юнацької творчості, Новобузького центру позашкільної роботи дітей та юнацтва, закладів загальної середньої та позашкільної освіти м. Миколаєва.

Захід проводився із дотриманням вимог карантинних обмежень та норм, передбачених для території, на якій установлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Проблематика семінару спрямовувалась на розгляд теоретичних та практичних аспектів підготовки туристських змагань, забезпечення безпеки при проведенні спортивних заходів з пішохідного туризму, методики організації роботи суддівських бригад. Велику увагу приділено змінам, які відбулись в нормативних документах щодо проведення змагань з пішохідного туризму (Правилах проведення змагань зі спортивного туризму та Технічному регламенті з проведення змагань з пішохідного туризму). Окремо аналізувалася практика проведення окремих чемпіонатів, кубків та інших змагань з пішохідного туризму різних рівнів. Спікерами семінару виступали висококваліфіковані судді, методисти МОЦНПВТК УМ, представники Миколаївської обласної Федерації спортивного туризму.

Практичний блок семінару передбачав застосування набутих компетентностей у складі суддівської колегії під час проведення Чемпіонату України зі спортивного туризму – пішохідний туризм (особистий), ІІІ ранг (8 – 10 травня 2021 року, урочище Скеля поблизу м. Южноукраїнська).

Сподіваємось, що знання, уміння та навички, отримані під час семінару, застосовуватимуться педагогами в роботі з учнівською молоддю в гуртках туристського напрямку й під час організації і проведення масових заходів з пішохідного туризму.