Конкретизували шляхи співпраці закладів позашкільної освіти області у туристсько-крєзнавчій роботі та військово-патріотичному вихованні

25 січня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі –МОЦНПВТК УМ) в режимі он-лайн проведено обласний семінар-нараду з керівниками закладів позашкільної освіти сільських, селищних та міських рад «Участь закладів позашкільної освіти в обласних туристсько-краєзнавчих та національно-патріотичних заходах у 2022 році».

До роботи семінару долучились 34 учасники: представники Врадіївської, Казанківської, Широківської, Вознесенської, Нечаїнської, Дорошівської, Кривоозерської, Березнегуватської, Олександрівської, Прибужанівської, Баштанської, Веселинівської, Новоодеської, Мостівської, Новобузької, Шевченківської, Веснянської, Галицинівської, Снігурівської, Чорноморської територіальних громад, закладів освіти Первомайська, Вознесенська, Южноукраїнська, Миколаєва та Центру професійного розвитку.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась директор МОЦНПВТК УМ Андрійчук Т.Г., яка зауважила, що Центр є осередком організації і здійснення краєзнавчої, туристської, військово-патріотичної та музейної справи серед учнівської молоді області.

У своїх виступах методисти Трощенко В.О., Бондаренко Д.В., завідуючий відділом патріотичного і національного виховання Мінаков В.О. презентували масові заходи обласного рівня, проведення яких заплановане у 2022 році. Риженков А.В. анонсував обласні методичні заходи на поточний рік. Про систему роботи з обдарованою молоддю та основні заходи обласних наукових відділень МАН історії, філософії і суспільствознавства, наук про Землю, які працюють при МОЦНПВТКУМ розповіла Зьомша І.П.. Єрмакова І.П. проаналізувала результативність участі здобувачів закладів освіти територіальних громад у заходах всеукраїнського рівня.

Усі спікери накреслювали можливі шляхи співпраці закладів освіти територіальних громад і МОЦНПВТК УМ, пропонуючи варіанти заходів як для досвідчених організаторів туристко-краєзнавчої роботи та військово-патріотичного виховання, так і початківців у цій справі. На завершення учасники семінару обмінялися думками з обговорюваних питань.

Організатори заходу сподіваються, що проведений семінар збагатить педагогічну скарбничку новими ідеями та формами роботи з організації та проведення масових заходів з учнівською молоддю.