Відбувся обласний семінар у відділенні наук про Землю Малої академії наук України

26 січня 2022 року відділенням наук про Землю Миколаївського обласного територіального відділення Малої академії наук України, що працює при Миколаївському обласному Центрі національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, в режимі онлайн проведено обласний семінар-практикум «Методика географічних досліджень та їх використання в розробці науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН».

До семінару доєднались керівників гуртків МАН та вчителі географії закладів освіти Горохівської, Березанської, Прибузької, Синюхино-Брідської, Мостівської, Первомайської, Новобузької, Єланецької, Колосівської, Доманівської, Снігурівської, Баштанської територіальних громад, а також міст Миколаїв, Первомайськ та Центру професійного розвитку педагогічних працівників. У заході взяли активну участь близько 30 педагогів, які безпосередньо опікуються природничим напрямком учнівських досліджень.

З вітальним словом до присутніх звернулась директорка МОЦНПВТК УМ Андрійчук Тетяна Григорівна. Спікерами онлайн-семінару виступили Риженков Анатолій Володимирович, заступник директора з методичної роботи МОЦНПВТК УМ, координатор роботи секцій обласного відділення МАН, Федоренко Микола Іванович, керівник обласних секцій відділення наук про Землю, керівник гуртка-методист, Джураєва Оксана Віталіївна, старший вчитель, вчитель географії вищої категорії Миколаївської гімназії №2, Козакова Оксана Миколаївна, заступник директора з науково-методичної роботи Миколаївського муніципального колегіуму імені В.Чайки та Дротенко Микола Афанасійович, вчитель-методист. вчитель географії ліцею «Успіх» Доманівської селищної ради.

Центральними темами під час обговорення учасниками семінару стали актуальні питання організації пошуково-дослідницької роботи природничо-географічного напрямку: збір краєзнавчих матеріалів під час туристсько-краєзнавчих мандрівок по рідному краю, методика вивчення компонентів природного комплексу в польових умовах. Присутні познайомились з роботою відділень наук про Землю Миколаївського обласного територіального відділення МАН України, досвідом роботи колег-географів та особливостями методики написання і оформлення науково-дослідницьких робіт у секціях відділення наук про Землю МАН.

Сподіваємось, що участь у семінарі стане поштовхом до розвиту пошуково-дослідницької діяльності з різних напрямів географії і допоможе педагогам у роботі з обдарованою учнівською молоддю.