Проведено хаукаст «Строката кайстра»

З 14 по 19 червня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проводився хаукаст  «Строката кайстра».

До участі у заході долучились педагоги, учні, вихованці закладів освіти з Веселинівської, Казанківської, Коблівської, Березанської, Єланецької, Мішково-Погорілівської (Миколаївська область) Ленковецької, Ізяславської, Красилівської, Грицівської, Миролюбненської, Летичівської, Заслучненської, Віньковецької (Хмельницька область), Звенигородської (Черкаська область), Покровської, Лозуватської, Межівської (Дніпропетровська область),  міських, сільських та селищних рад та міст Миколаєва, Вознесенська, Южноукраїнська, Кам`янець-Подільского (Хмельницька область) Білої Церкви (Київська область), Нікополь, Кривий Ріг (Дніпропетровської області). Всього 153 учасника.

Для участі у заході педагоги та діти демонстрували свої здібності на загал. Для цього –  відзняли відео, підготували фоторяд, написали покрокову ілюстровану інструкцію об’єднану спільною темою “Як робити…”. Всі учасники хаукасту мали унікальну можливість виготовити ляльки-мотанки, цікаві іграшки, обереги, аплікації, вишивали, малювали картину кавою, виготовити справжню козацьку булаву, квіти зі стрічок, виготовити еко-сумку, спекти смаколики, спробувати свої сили під час фізичних вправ або повторити хореографічні композиції, виготовити власного робота, навчитись елементам надання першої домедичної допомоги, художнього розпису або ж елементам спортивного туризму, зацікавитись картингом, робототехнікою, орігамі та багато ще чого. Діти ділились тими знаннями та вміннями, які отримали під час занять в гуртках. 

Долучились до хаукасту і педагоги, які поділитись своїми особистими освітянськими лайфхаками. Хтось гейміфікує свої заняття, хтось створює свій власний блог у соціальних мережах, використовує поезію під час занять з дітками, хтось проводить цікаві руханки, які мотивують, хтось займається рукоділлям.

За численними проханнями захід продовжено до 26 червня 2022 року. Хід заходу висвітлюється в групі МОЦНПВТК УМ в соціальній мережі Facebook з хежтегом #МОЦНПВТКУМ_хаукаст_строката_кайстра.

Наші діти та їх педагоги такі різні але такі чудові! Кмітливі, винахідливі, талановиті, з «золотими» рученятами, творчі, креативні, спортивні та просто неймовірні. Ви розповіли про ті заняття, які надихають вас і мотивують до здобуття нових умінь та навичок.

Всі учасники заходу отримали електронний сертифікат.