Юні спортсмени-туристи змагались у в’язанні вузлів

З 13 по 17 листопада 2022 року у дистанційному режимі відбувся етап  «В’язання вузлів» Кубку з техніки та тактики, який проводиться Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) у рамках Відкритої Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму.

Уже традиційно змагались окремо серед хлопців та дівчат у двох вікових групах (молодшій і старшій).  Усього в етапі взяли участь 72 юних спортсмена з Миколаївської, Полтавської, Сумської Черкаської областей та м. Києва. Миколаївщина представлена здобувачами освіти Будинку дитячої та юнацької творчості учнів Інгульського району м. Миколаєва, Ковалівської, Галицинівської, Казанківської, Новобузької, Вознесенської територіальних громад та МОЦНПВТК УМ.

За умовами етапу учасники надавали організаторам відео, на якому вони на швидкість зав’язують вузли, перелік яких запропонований суддями. Перемогу здобував той, хто впорається найшвидше,  припустивши при цьому найменшу кількість помилок.

Учасники молодшої групи повинні були зав’язати 5 вузлів. Серед хлопців переможцем став Колесніков Володимир (МОЦНПВТК УМ, тренер: Колеснікова М.О.), а у дівчат – представниця Полтавщини Стоянова Анна (тренер – Криворучко А.В.). Серед призерів молодшої вікової групи  представники Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, Новобузького центру позашкільної роботи дітей та юнацтва, Будинку дитячої та юнацької творчості Подільського району м. Києва.

Завдання для учасників старшої вікової групи було набагато складнішим: потрібно було за 3 хв. зав’язати всі 16 вузлів, що входять до переліку, передбаченого Технічним регламентом проведення спортивних змагань зі спортивного туризму зі спортивної дисципліни – Дистанція пішохідна. Тільки одна учасниця зуміла впоратись зі всіма вузлами, що дозволило їй стати абсолютним переможцем змагань – це Дудник Дар’я (Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, тренер: Криворучко А.В.). Дещо скромнішими були результати у хлопців. Найкраще впорався з поставленим завданням  Марочка Іван (Будинок дитячої та юнацької творчості Подільського району м. Києва, тренери: Наровлянський О.Д., Шаповалов О.М., Авілов С.В.). До призових трійок у старшій віковій групі також увійшли юні спортсмени-представники Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, МОЦНПВТК УМ та Будинку дитячої та юнацької творчості учнів Інгульського району м. Миколаєва.

З відео Дудник Дар’ї, абсолютного переможця 1 етапу Кубку з техніки і тактики, можна познайомитись за покликанням https://youtu.be/-fLUK-6z2cA.

Дякуємо усім учасникам та їхнім тренерам. Вітаємо переможців та призерів!