Відбувся перший етап Кубку з кіберорієнтування в рамках відкритої Першості МОЦНПВТКУМ зі спортивного туризму

Відкриту Першість МОЦНПВТКУМ зі спортивного туризму серед юнаків та студентів 2022 – 2023 н.р. розпочато.

У цьому році педагоги Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) відкриту Першість свого закладу проводять у форматі, що об’єднує три відносно самостійні Кубки: з техніки і тактики, кіберорієнтування, туристської майстерності. І саме на основі узагальненого результату учасників за всіма Кубками і визначатиметься місце у підсумковому протоколі Першості МОЦНПВТК УМ.

13 листопада 2022 року відбувся 1 етап Кубку з кіберорієнтування. Змагання проходили на віртуальній місцевості, де учасники керували віртуальним гравцем, використовуючи карту та компас. Усі учасники поділені на дві вікові групи: молодшу і старшу. Підсумки підводились також окремо серед хлопців і дівчат.

До заходу долучились 23 учасники. Серед них – представники не лише Миколаївщини (здобувачі закладів освіти м. Миколаєва (Корабельного та Інгульського районів), м. Вознесенська, м. Южноукраїнська, с.м.т. Казанки, Галицинівської територіальної громади, вихованці МОЦНПВТК УМ), але і Запорізької, Кіровоградської, Хмельницької та Дніпропетровської областей.

Змагання проходили на дистанції «Спринт» в місті. Карта для молодшої групи була створена спеціально для цього туру методистами МОЦНПВТК УМ.

В обох групах за 1 місце розгорнулася напружена боротьба. Учасники змагань змушували своїх віртуальних гравців стрибати через паркани, лавірувати між огорожами та будинками, пробиратися крізь хащі тощо.

У молодшій віковій групі перемогу здобули: серед дівчат – Остремська Анастасія (м. Миколаїв, тренер: Остремська І.П.), а серед хлопців – Євсіков Владислав (Казанківська ТГ, тренер: Гордійчук С.Т.). У старшій групі перемогу у хлопців виборов Шептицький В’ячеслав (Будинку дитячої та юнацької творчості Інгульського району м. Миколаєва, тренер: Пушкаренко В. Д.), а серед дівчат перше місце посіла Остремська Катерина (м. Миколаїв, тренер: Остремська І.П.)

Вітаємо переможців і призерів! Чекаємо на подальшу боротьбу.

Дякуємо ЗСУ за можливість проводити онлайн змагання та готувати підростаюче покоління до мирного життя!