Відбулись он-лайн змагання юних спортсменів-туристів на особистій смузі перешкод

З 17 по 23 січня 2023 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено 3-й етап Кубку з техніки і тактики відкритої Першості зі спортивного туризму на дистанції «Особиста смуга перешкод. Змагання на швидкість».

Організатори запропонували учасникам самостійно обладнати дистанцію з 5 етапів (згідно Умов, які були докладно описані суддями) і відзняти відео її проходження. Таким чином, загальний успіх спортсмена-туриста залежав не лише від швидкості подолання дистанції, але і від грамотної її побудови та правильно обраної тактики.

За підсумками оцінювання надісланих відеоматеріалів визначились переможці і призери. У старшій віковій групі переможцем серед хлопців став Пугачевський Дмитро (Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості (далі – Вознесенський МЦДЮТ), керівник: Носков І. П.), серед дівчат – Дуднік Дар’я (Полтавська область, керівник: Криворучко А. В.), час якої виявився найкращим як серед представників жіночої, так і чоловічої статі. Також серед призерів вихованці МОЦНПВТК УМ і Вознесенського МЦДЮТ Хорошилов Едуард та  Войтова Дар’я (керівники: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С., Гладка О. В.).

Найкращий результат в молодшій групі показала Стоянова Анна (Полтавська область, керівник: Криворучко А. В.). За друге – четверте місце серед дівчат йшла напружена боротьба серед вихованок Вознесенського МЦДЮТ, які фінішували в межах однієї секунду одна від одної. В результаті друге місце посіла Соловйова Валерія, на третьому місці – Чала Єлизавета (керівники: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С.). Серед хлопців найшвидшим став Жиженков Даніїл (Полтавська область, керівник: Криворучко А. В.).

Тільки три тренера «ризикнули» вийти на дистанцію разом з вихованцями. І переможцем серед них став Костюков Олег Сергійович (туристський клуб «Вознесенськ»).

Цього разу у змаганнях взяли участь 54 спортсмени з МОЦНПВТК УМ, Вознесенського МЦДЮТ, Галицинівської, Казанківської, Новобузької та Ольшанської територіальних громад Миколаївської області, Полтавщини та Сумщини.

Вітаємо юних спортсменів та їх тренерів і бажаємо цікавих змагань і нових звершень!