Визначили кращих знавців з надання домедичної допомоги серед спортсменів-туристів

Продовжуються змагання в рамках відкритої Першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) зі спортивного туризму. В рамках цих змагань, 26 лютого 2023 року свої знання з того як не зашкодити своєму здоров’ю під час занять туризмом, як діяти у випадку хвороби чи травми демонстрували майже 130 учасників 4 етапу Кубку з туристської майстерності на дистанції «Надання домедичної допомоги. Теоретична підготовка». У заході взяли участь юні і дорослі спортсмени-туристи з Дніпропетровської, Кіровоградської, Одеської та Сумської областей, м. Києва. Миколаївська область була представлена вихованцями МОЦНПВТК УМ, здобувачами освіти Казанківської та Ольшанської територіальних громад, міст Вознесенська, Нового Бугу, Южноукраїнська.

В основу завдань для учасників молодшої вікової групи організатори заклади змодельовані ситуації, що можуть трапитись у туристському поході, якщо нехтувати правилами безпеки. І більшість достойно з ними впоралась.  Серед дівчат 1 та 2 місце посіли представниці Сумської області Крамаренко Альбіна і Марченко Ангеліна. 3 місце у Лимаренко Вікторії з Кіровоградщини. Серед хлопців 1 та 3 місце у киян Рабчевського  Івана і Коржика Олексія, 2 місце виборов Ошуст Максим з Кіровоградської області.

Для старшої вікової групи і дорослих задача була більш складна: їм належало освоїти протокол Міністерства охорони здоров’я України з надання домедичної допомоги та алгоритми КОЛЕСО, MARCH-CABCDE. З таким складним завданням найкраще впорались Левітін Олег (Сумська область) та  Іщенко Ксенія (Одеська область). Приємно, що срібними призерами у старшій віковій групі і серед дівчат, і серед хлопців стали представники Миколаївщини Поштаренко Маргарита (МОЦНПВТК УМ, керівник: Колеснікова М. О.) та Зубець Костянтин (МОЦНПВТК УМ –  Будинок дитячої та юнацької творчості Інгульського району м. Миколаєва, керівники: Лисунець О. С., Пушкаренко В. Д.). На третьому місці – юні туристи з м. Києва Олійник Ярослава і Костильов Іван.

У змаганнях дорослих серед жінок усі призові місця вибороли керівники гуртків та методисти МОЦНПВТК УМ: Гладка Олена, Пушкаренко Валентина і Колеснікова Марія. У чоловіків, призові місця – у представників Сумщини Черниша Артема і Сталинського Валентина, які вибороли перше та третє місце, відповідно, а срібло – у Гордійчука Сергія, керівника гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості Казанківської селищної ради.

Вітаємо призерів та учасників! Бажаємо, щоб якомога рідше знання з надання домедичної допомоги доводилось застосовувати в реальних ситуаціях.