Завершується навчальний рік в школі молодого керівника походів

26 квітня педагогами Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді проведено завершальний блок лекцій школи молодого керівника походів. Учасники з Вінницької, Волинської, Донецької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької областей та м. Києва обговорювали тактичні питання організації туристських спортивних подорожей.

Багато уваги приділено розгляду особистих тактичних дій кожного учасника групи походу. Саме тому як бути корисним для групи і, в той же час, як спланувати свої дії на маршруті таким чином, щоб отримати максимальне задоволення від походу при найбільш раціональному розподілі власних сил, присвячено одну з лекцій. Розглянуто важливий аспект успішної реалізації походу – планування ходового дня в залежності від зовнішніх обставин та стану учасників, його можливі варіанти. Особливу увагу методист МОЦНПВТК УМ Гладка О.В. приділила тактиці побудови маршруту, а також підготувала практичні завдання для відпрацювання нюансів планування запасних та аварійних варіантів проведення подорожі.

Завершив курс лекцій виступ Колеснікової М.О., керівника гуртків МОЦНПВТК УМ, присвячений організації масових заходів зі спортивного туризму з врахуванням особистого досвіду участі в проведенні чемпіонатів, туристських зльотів тощо.

Надалі учасників чекає підсумкове вихідне тестування за результатами проходження школи молодого керівника походів протягом навчального року. Сподіваємося, що отримані теоретичні знання стануть в нагоді керівникам туристських гуртків та організаторам масових заходів і, завдяки ЗСУ, вже найближчим часом реалізовані на практиці.