«Свято у дворі» від Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді

14 червня 2023 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молодів (далі – МОЦНПВТК УМ), спільно з Миколаївською обласною Федерацією спортивного туризму, на території Інгульського району м. Миколаєва, в рамках ініціативи закладу щодо організації змістового дозвілля та реабілітації дітей під час війни, проведено «Свято у дворі». Це вже другий такий захід (перший відбувся в Корабельному районі), який реалізується МОЦНПВТК УМ у такому форматі.

Маленьким мешканцям і гостям Миколаєва педагоги МОЦНПВТК УМ запропонували розваги на будь-який смак. Тим, хто бажав випробувати свої фізичні здібності, організатори запропонували мотузковий парк, а перевірити свою влучність кожен бажаючий міг у тирі «Лазертаг». Неабияку цікавість як у дітей, так і у дорослих, викликав майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки з ниток. Не залишилось байдужих і до патріотичних розмальовок і малюнку на асфальті та папері, об’єднаних спільною темою «Моя країна – Україна». А тих, хто успішно пройшов усі локації, чекали ще й солодощі, підготовлені активним мешканцям будинків двору, де проходив захід, та голови ОСББ «Гранат» Людмили Костенко.

Масштабність заходу підтримав депутат Миколаївської міської ради Максима Коваленко. Так, приємним сюрпризом для всіх став імпровізований концерт життєрадісної музики, який подарували мешканцям Інгульського району волонтери італійської асоціації Stop The War Now. Розходились діти по домах, тримаючи у руках солодкі подарунки від Датської місії Mission10Forty.

І як результат – серед багатоповерхівок лунав дитячий сміх, а поруч з ними посмішки з’являлись і на обличчях їх батьків, бабусь та дідусів. Такий оазис миру і дитячого щастя вдалось влаштувати організаторам хоча б на декілька годин.

Дякуємо Збройним Силам України за можливість проводити такі заходи!!