Відбувся Молодіжний турнір з Лазертаг

7 жовтня 2023 року в  м. Миколаєві з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України відбувся Молодіжний турнір з Лазертаг (далі – Турнір). Організаторами заходу виступив Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) спільно з Громадською організацією «ДОФ ЦЕНТР», за підтримки управління молоді та спорту Миколаївської обласної військової адміністрації.

Лазертаг – це захоплююча тактична спортивна гра в реальному часі і просторі, суть якої полягає в ураженні безпечними «лазерними» пострілами спеціальних інтерактивних мішеней («баз», «мін» тощо), розташованих на гравцях. Це змагання, що розвиває у гравців тактичну кмітливість та командний дух, швидкість пересування та мислення, фізичну витривалість.

Участь у Турнірі взяли 19 команд, які представляли громадські волонтерські організації,  обласні заклади позашкільної освіти (Миколаївська обласна Дитячо-юнацька спортивна школа «Обласний шахово-шашковий клуб» імені М.В. Шелеста, Миколаївська обласна комунальна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1, МОЦНПВТК УМ) та заклади загальної середньої освіти Веснянської, Веселинівської, Ольшанської, Шевченківської територіальних громад, міст Очакова і  Миколаєва.

У результаті запеклої боротьби, фіналістами стали три команди – від Зеленоярського ліцею з початковою школою та гімназією Веснянської сільської ради (керівник: Дудчик Н.М.), Миколаївської гімназії № 64 Миколаївської міської ради (керівник: Босий С.О.), МОЦНПВТК УМ (керівник: Мінаков В.А.). Довготривала повітряна тривога, яка була оголошена на території Миколаївської області, завадила проведенню фінальних двобоїв з розподілу призових місць. Суддівською колегією, до складу якої входили діючі військовослужбовці, педагоги МОЦНПВТК УМ, прийнято рішення про визнання переможцями учасників усіх трьох команд. Урочистості з нагородження переможців, відповідно до безпекових вимог, організаторам довелось проводити в укритті.

Команди-фіналісти турніру отримали почесні грамоти управління молоді та спорту Миколаївської облвійськадміністрації.

Дякуємо Силам оборони України за можливість проводити заходи з молоддю! Дякуємо всім учасникам змагань!

Прямуємо разом до Перемоги.