Юні краєзнавці Миколаївщини взяли участь у зльоті призерів та переможців конкурсу пошуково-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

На мальовничому Закарпатті, на базі Центрального табору туристського активу України, з 22 по 28 жовтня 2023 року відбувся зліт призерів та переможців конкурсу пошуково-дослідницьких робіт Всеукраїнськоїкраєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» (далі – Експедиція). Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України та Український державний центр національно патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді (далі – УДЦНПВКТУМ).

За запрошенням організаторів, участь у Зльоті взяли 80 юних краєзнавців з Сумської, Полтавської, Запорізької, Волинської, Миколаївської областей та міста Києва. Миколаївщину представляли призери одразу двох напрямів Експедиції («Географія рідного краю» та «Геологічними стежками України»),вихованці гуртка «Географічне краєзнавство» (керівник Олена Вікторівна Овсяннікова) Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Дні Зльоту були насиченими заходами і активностями: змагання, вікторини, майстер-класи, екскурсії, тренінги, пісні під гітару та спортивні ігритощо. Цікавою і пізнавальною була конференція, в ході якої учасники презентували свої краєзнавчі дослідження, які і стали призерами різних напрямів Експедиції у 2023 році. Щодня у ході майстер-класів делегації ділилися одна з одною своїм досвідом і напрацюваннями. Захоплюючою пригодою стала участь у змаганнях з «Екологічного краєзнавства», що підготували учасники команди Запорізької області. Юні краєзнавці Миколаївщини провели для представників інших регіонів України практичні заняття з надання домедичної допомоги, організації і проведення польових досліджень з географічного краєзнавства і гідрології.

Особливо всім запам’ятався одноденний похід стежками Національного природного парку «Зачарований край», під час якого  учасники мали змогу милуватися краєвидами, насолоджуватися чарівною красою осіннього лісу і сонячною погодою, а також спілкуванням з Дмитром Омельченком, відомим краєзнавцем, заступником директора УДЦНПВКТУМ.

Додому команда Миколаївської області поверталась з новими знаннями, знайомствами та друзями. А також з новими ідеями і грандіозними планами на пошуково-краєзнавчі дослідження.

Дякуємо організаторам, керівникам команд  та юним краєзнавцям  за цікаве і змістовне дозвілля та дружню атмосферу!

Дякуємо працівникам Центрального табору туристського активу України за домашній затишок та закарпатські смаколики!

Дякуємо Силам оборони України за кожен новий день і можливість працювати, навчатись і розвиватись!

Разом до Перемоги!