Юні спортсмени-туристи набувають досвіду спортивного орієнтування на місцевості

28 квітня 2024 року вихованці Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді взяли участь у 2 етапі Кубку Кіровоградської області зі спортивного орієнтування. Змагання, організовані комунальним закладом «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» та відокремленим підрозділом Федерації спортивного орієнтування України в Кіровоградській області, відбувались у мальовничій місцевості поблизу села Тарасівка Новгородківської селищної громади Кропивницького району.

Непрості дистанції, цікава лісова місцина з густими заростями підліску та непрохідними хащами, круті схили балок різної форми стали справжнім випробуванням для понад 400 учасників, серед яких і 5 миколаївців.

І хоч цього разу не вдалось поповнити скарбничку спортивних досягнень,  оскільки для більшості представників Миколаївщини це взагалі був перший такий старт, ще й на незнайомій місцевості (безпекові обмеження позбавляють миколаївських туристів можливості проведення таких змагань). Але усі успішно впорались: знайшли усі контрольні пункти і вклались у контрольний час.

Дякуємо організаторам за набутий неоціненний досвід з орієнтування на місцевості. Адже тільки беручи участь у таких змаганнях, юні спортсмени-туристи зможуть оволодіти технікою визначення оптимального шляху та мистецтвом читання карти, опанують вмінням долати свій страх перед стартом.