Проведено змагання учнівської молоді до Дня захисників та захисниць України

Війна, яка прийшла в наш дім, зайвий раз підкреслила не лише для українців, а для всього світу, що найвищі цінності, які можуть бути в народу це незалежність та свобода. З моменту повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну в усього народу на меті лише одне прагнення – наша перемога. Для її наближення кожен робить свій внесок на різних фронтах. Зокрема учнівська молодь – майбутнє кожної держави – активно долучається до волонтерства, бере участь у різноманітних патріотичних заходах.  

28 вересня території Будинку офіцерів флоту Миколаївський обласний центр національно-патріотичного виховання туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) у співпраці з Миколаївською обласною організацією ТСО України, Центром тактико-спеціальної підготовки «Булат», до Дня захисників та захисниць України організували та провели Відкритий турнір з лазертагу серед команд закладів освіти області та особисту першість з військово-прикладних видів.  

До заходів долучилися 14 команд від різних територіальних громад Миколаївської області. Учасники турніру демонстрували командні тактичні дії у захоплюючій грі, волю та бажання досягти перемоги. Переможцями турніру з лазертагу стали: І місце – команда «Компас» МОЦНПВТК УМ; ІІ місце – команда «Укроп» Бузького ліцею Бузької сільської ради Вознесенського району; ІІІ місце – команда «Степові соколи» Зеленоярського ліцею з початковою школою та гімназією Веснянської сільської ради.  

В особистих змаганнях з швидкісної стрільби юні патріоти виконували вправи з газобалонної зброї (пістолет, автоматична гвинтівка) в обмежений час. В запеклій боротьбі визначилися переможці: І місце – Дуднік Віктор, команда «Компас» МОЦНПВТК УМ (5 влучань з 6 можливих, час виконання вправ 13,22с); ІІ місце – Дяченко Ростислав, команда «Січ» Березнегуватського ліцею (5 влучань з 6, 14,18с); ІІІ місце – Іванов Богдан, команда «Компас» МОЦНПВТК УМ (5 влучань з 6, 17,15 с).  

У змаганнях з розбирання та складання автомата перемогли: І місце – Іванов Богдан, команда «Компас» МОЦНПВТК УМ; ІІ місце – Кумпан Максим, команда «Січ» Березнегуватського ліцею; ІІІ місце – Сенік Ірина, команда «Чорноморська січ».  

Кращий час в спорядженні магазину набоями показали: І місце – Дяченко Ростислав, команда «Січ» Березнегуватського ліцею; ІІ місце – Кузнєцов Богдан, команда «Січовики» Березнегуватського ліцею; ІІІ місце – Чілікін Максим, команда «Степові соколи» Зеленоярського ліцею. 

Окремо слід відзначити, що такі заходи мають не лише навчально-тренувальне значення для підростаючого покоління, а й величезний виховний потенціал, оскільки до організації та проведення долучені представники Сил спротиву та оборони України.  

З величезною вдячністю ЗСУ за можливість працювати з молоддю та проводити заходи заради нашої спільної Перемоги!