У Вознесенську відбувся особистий Чемпіонат Миколаївської області зі спортивного туризму (пішохідний туризм)

6 жовтня 2024 року Вознесенськ став центром спортивного туризму, тут відбувся особистий Чемпіонат Миколаївської області зі спортивного туризму (пішохідний туризм). Захід пройшов за підтримки  і під керівництвом управління молоді та спорту Миколаївської обласної військової адміністрації,  а організаторами виступили ВП ГО “Федерація спортивного туризму України” в Миколаївській області, ГО “Туристичний клуб “Вознесенськ”, КЗ “Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді” Миколаївської обласної ради.

Змагання зібрали 76 учасників, серед яких були представники міст Вознесенськ, Миколаїв, Южноукраїнськ та Ольшанської селищної ради. Участь взяли як дорослі, так і діти, новачки та досвідчені спортсмени, що додало змаганням особливого колориту. 

Організатори підготували для учасників дистанцію за вибором, яка включала різноманітні перешкоди та завдання з орієнтування у лабіринті. Кожен учасник мав 15 хвилин контрольного часу, щоб подолати перешкоди відповідно до свого досвіду, умінь та фізичної підготовки. За успішне проходження перешкод можна було отримати бонусні бали, що створювало додаткову мотивацію для учасників.  

За підсумками змагань місця між спортсменами різних вікових груп розподілилися наступним чином: 

Молодші хлопці: 

І місце Носков Олександр (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

ІІ місце Костюков Костянтин (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

ІІІ місце Куртов Ростислав (команда “Ми та екстрим” Ольшанської ТГ, тренер Кононіченко Л. В.)  

 

Молодші дівчата: 

І місце Ананенко Олександра (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

ІІ місце Дмитрієва Марія (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

ІІІ місце Колеснікова Софія (т/к “Саліта” МОЦНПВТК УМ, тренер Колеснікова М. О.) 

 

Старші хлопці:  

І місце Колесніков Володимир (т/к “Саліта” МОЦНПВТК УМ, тренер Колеснікова М. О.) 

ІІ місце Дзвоник Артем (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

ІІІ місце Яценко Денис (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

Старші дівчата: 

І місце Гулордава Ася (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

ІІ місце Бабенко Єлизавета (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

ІІІ місце Годя Анастасія (МЦДЮТ м. Вознесенська, тренери Носков І. П., Костюков О. С.) 

Серед дорослих спортсменів несподіванок не було – заслужену перемогу вибороли досвідчені спортсмени, майстри спорту Носков Ігор (м. Вознесенськ) та Колеснікова Марія (м. Миколаїв). 

Приємним бонусом для всіх учасників та суддів, що працювали на дистанції стало смачне морозиво від мера м. Вознесенськ Євгена Величко. 

Під час змагань учасники підтримували один одного, обмінювались порадами та враженнями. Багато з них зазначали, що такі заходи сприяють розвитку спортивного духу, командної роботи та підвищують інтерес до активного відпочинку на природі. 

Досвідчені спортсмени показали вражаючі результати, демонструючи не лише фізичну підготовку, але й майстерність у проходженні складних перешкод. Новачки, в свою чергу, отримали безцінний досвід та натхнення для подальшого вдосконалення у цьому захоплюючому виді спорту. 

Дякуємо ЗСУ за можливість проводити спортивні свята для наших діток, дякуємо організаторів та суддів за організацію змістовного дозвілля та корисно проведені вихідні.