Навчально-тренувальні збори юних рятувальників

Протягом 16-18 грудня на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу «Водограй» м. Вознесенськ проведено обласний навчально-тренувальний збір з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності «Школа Безпеки». 

В зборі взяли участь команди з м. Первомайська, м. Вознесенська, м. Южноукраїнська, м. Миколаєва, Новоодеського, Новобузького, Миколаївського, Арбузинського районів.

За програмою заходу діти відвідали пожежно-рятувальну частину. Рятувальники продемонстрували в дії аварійно-рятувальне обладнання, розповіли про одяг вогнеборців, його захисні властивості. Також, співробітники Служби порятунку провели демонстрацію гасіння пожежі.

Далі діти перейшли до конкурсної програми, під час якої виконували вправи з бойового розгортання, роботи в зоні пожежі, з програми «Безпека на воді», дії при надзвичайних ситуаціях техногенного характеру.

Одним із найцікавіших елементів збору стало відпрацювання практичних дій з порятунку людей на воді. Хлопці та дівчата демонстрували свої вміння та навички, а також відточували власну майстерність у подачі кінця Олександрова, рятувального кола до потопаючого, а також транспортування постраждалого. За результатами змагання у дистанції «Рятування на воді» перемогу здобула команда м. Миколаїв, друге місце зайняла команда м. Южноукраїнськ та третє місце посіли діти з Новоодещини.

Загалом програма зборів була насичена та цікава. Діти отримали багато позитивних вражень, знань та навичок. Не забули організатори і про День вшанування героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. В останній день зборів діти провели пам’ятний день та разом із керівниками груп згадали події 1986 року, наслідки катастрофи та поспілкувалися про те, як слід поводитися аби цього ніколи не повторилось.

Цікавим та змістовним став цей захід став завдяки тісній взаємодії різних структур. Ініціатором збору стало Миколаївське обласне відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху “Школа безпеки” та наш Центр туризму (Т.О.Горбова). Ідею підтримав департамент освіти і науки Миколаївської обладміністрації (А.Б.Веліховська) при співпраці з Головним управлінням державної служби з надзвичайних ситуацій України у Миколаївській області (М.Г.Грицаєнко), Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області (С.Є.Жуковський). Окрема подяка меру м. Вознесенська В.Д.Лукову та депутату Вознесенської міської ради О.С.Костюкову.

 

Залишити відповідь