Звитяга і доблесть живих у пам’ять про загиблих воїнів АТО

25 лютого цього року у плавальному басейні, розташованому на проспекті Героїв України (м-н Соляні), відбувся ІІІ-й спортивний турнір з плавання. Захід був присвячений пам’яті загиблих в АТО бойових плавців 73-го Морського центру спеціального призначення ВМС Збройних Сил України.

У змаганні взяли участь команди 73-го морського центру спеціального призначення, Чорноморського флоту ЗСУ, 79-ї окремої аеромобільної бригади Морського центру м. Миколаєва, волонтери, учасники бойових дій, студенти, школярі області, ветерани спорту («Мастерс»).

До заходу у якості групи підтримки долучилися і вихованці військово-патріотичних гуртків обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (близько 20 чол.): «Юні скаути» (керівники Риженков Г.В., Майдибура А.В.), «Захисник Вітчизни» (кер. Овчаренко І.В., Леоненко Л.Г.), «Військове багатоборство» (кер. Брагін А.Л.).

Перед учасниками змагань з вітальним словом виступили перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, міський голова Олександр Сенкевич та інші. Сенкевич О. зазначив: «Коли ми говоримо, що герої не вмирають, то ми маємо на увазі, що вони назавжди залишаються у наших серцях, у наших думках. І саме такі змагання показують, що ми пам’ятаємо про бійців, котрі оберігають наш спокій, і будемо зберігати повагу до них віками».

Програма заходу передбачала особистий та командний (естафета) залік на 50 м серед дітей та дорослих, плавання під водою на 25 м. Переможці були нагороджені медалями та дипломами організаторів змагань. Приємно зазначити, що Смирнов О.І., в минулому теж воїн АТО, а нині керівник краєзнавчого гуртка МОЦТКЕ УМ, став переможцем в особистому заліку на дистанції 50 м вільним стилем з результатом 32,09 с.

Вихованці Центру туризму були удостоєні честі отримати екземпляр книги про бійців 73-го Морського центру спеціального призначення «Завжди у бойовому строю», автором якої є Білик Б.І., дослідник-краєзнавець, бувший військовий. 

Залишити відповідь