Методичний діалог – активна форма методичної роботи

17 березня 2017 року в приміщенні Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді  відбувся методичний діалог з теми: «Краєзнавчий пошук – необхідна умова підвищення якості учнівських дослідницьких робіт» на який були запрошені керівники учнівських пошуково-дослідницьких робіт обласних етапів Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина-Україна» та конкурсу «Мій рідний край – Миколаївщина».

Перед учасниками діалогу виступила Горбова Тетяна Олександрівна, директор Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, з аналізом результативності участі  районів, (міст) області у зазначених заходах.

До діалогу долучилися експерти: Романенко Світлана Василівна, завідуюча відділом пересувних та стаціонарних виставок Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми», яка зупинилася на розширенні тематичного обрію краєзнавчого пошуку в рамках всеукраїнських експедицій, конкурсів, Хаєцький Олександр Петрович, кандидат історичних наук, доцент навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського, який розкрив практичні аспекти використання першоджерел при написанні пошуково-дослідницьких робіт, Патрушева Лариса  Іванівна, кандидат географічних  наук, доцент кафедри екології та природокористування Чорноморського національного університету ім. П. Могили, яка акцентувала увагу на основних напрямках польових досліджень як необхідної умови забезпечення практичної частини пошуково-дослідницьких робіт, Овсяннікова Олена Володимирівна, завідуюча відділом екскурсій і краєзнавства МОЦТКЕ УМ розповіла про дотримання вимог щодо змісту та оформлення пошуково-дослідницьких робіт учасниками обласних ак5цій, експедицій, конкурсів.  

Після обговорення актуальних питань покращення якості пошуково-дослідницьких робіт, учасники діалогу  взяли участь у роботі Міжрегіональної зустрічі юних краєзнавців «Єднаймося заради України», яка проходила в цей час в Миколаївському обласному Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Всього у заході взяли участь 30 краєзнавців та фахівців з різних напрямків краєзнавства. 

Залишити відповідь