Освітяни Миколаївщини обговорили форми організації та проведення масових заходів з військово-патріотичного виховання з учнівською та студентською молоддю

27 лютого 2019 року на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відбувся обласний семінар  відповідальних за військово-патріотичне виховання в освітніх закладах області «Форми організації та проведення a  заходів з військово-патріотичного виховання з учнівською та студентською молоддю».

Семінар проводився з метою впровадження сучасних підходів в освітній процес. На нього прибули представники Миколаївського, Арбузинського, Очаківського, Вознесенського, Братського, Новоодеського, Вітовського, Березнегуватського, Снігурівського, Новобузикого районів, Коблівської, Ольшанської, Казанківської, Воскресенської, Широківської, Веснянської, Веселинівської, Прибужанівської, Дорошівської, Радсадівської  об’єднаних територіальних громад, міст Первомайська, Южноукраїнська, Очакова, Вознесенська та Миколаєва.

Зі словами привітання до присутніх звернулася Андрійчук Т.Г., в.о. директора Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, яка  у своєму виступі зупинилася на особливостях військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді в умовах сьогодення.

Про  формування готовності юнаків до військової служби в Збройних силах України  йшла мова у виступі старшого сержанта 36 окремої бригади морської піхоти Пилипенка М.Ю., на формах військово-патріотичного виховання в освітніх закладах освіти зупинився завідуючий відділом патріотичного  та національного виховання Мінаков В.А.

Змістовними були виступи  Гуссіді С.М., керівника гуртків МОЦТКЕ УМ, який розповів про впровадження інформаційних технологій  в освітній процес, Мартинової Д.Б., методиста МОЦТКЕ УМ, яка зупинилася на формуванні фізичної готовності вихованців до військово-патріотичної діяльності засобами туристсько-спортивної роботи,  Чернявського В. В., к.і.н, заступника директора з наукової роботи Миколаївського обласного краєзнавчого музею , який порушив актуальні питання краєзнавчо-дослідницької та музейної роботи у військово-патріотичному вихованні  учнів та студентської молоді.

Практичним досвідом  з питань впровадження козацької педагогіки поділилася Поліщук Т.Л., заступник директора Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів  №60 Миколаївської міської ради.

У практичній частині  учасникам семінару було запропоновано спробувати свої сили у визначенні цілей в прямокутній системі координат за допомогою БПЛА, швидкісній стрільбі як навчальному елементі вогневої підготовки, ознайомитись з використанням оптичної зйомки в навчальному процесі та технологією Лазертаг в тактико-спеціальній підготовці.

Наприкінці семінару учасники обмінялися думками з обговорюваних питань. Всього у заході взяли участь більше 40 учасників. За підсумками семінару учасники  отримали сертифікати.

 

 

Залишити відповідь