ХІI Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців

З 28 липня по 03 серпня 2019 року на базі філії «Центральний табір туристського активу учнів України» (Закарпатська область, Іршавський район, с. Осій) відбувся XII Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців.

На зліт приїхали 15 команд з усієї України. 

Програма Зльоту передбачала роботу за п’ятьма напрямами краєзнавчих досліджень: історичне краєзнавство, фольклор і етнографія, екологія, географічне краєзнавство, геологія і реалізується у наступних видах змагань та конкурсів:

  • Туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут;
  • Творчі майстерні;
  • Конкурсна програма (візитка команди, конкурс-захист краєзнавчо-дослідницької роботи за темою: «Ігри та забави в народних традиціях», туристсько-краєзнавча вікторина) та ін.

На зліт прибули 15 команд юних краєзнавців з усієї України. Миколаївщину представляли вихованці гуртків Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Шевченківської ОТГ та Центру позашкільної роботи Вітовського району (керівники Овсяннікова О.В., завідувач відділом МОЦТКЕ УМ та Шаптала О.В., вчитель біології Зеленогайської ЗОШ І-ІІІ ст. Шевченківської сільської ради Вітовського району, керівник гуртків МОЦТКЕ УМ)

Під час роботи творчих майстерень у своїх виступах діти представили звіти про краєзнавчо-дослідницьку роботу гуртків, експедиційних загонів, творчих об’єднань тощо. За відгуками вчених – старших суддів творчих майстерень – рівень досліджень зріс порівняно з минулими роками, розширилася тематика робіт, проведені дослідження стали більш змістовними, вагомішою стала джерельна база. За підсумками роботи у всіх 5 майстернях юні краєзнавці Миколаївщини Гембержевськка Дар`я посіла 1 місце в секції «Історичне краєзнавство», Ткаченко Ангеліна – 1 місце у секції «Географічне краєзнавство», Вовчек Анна – 3 місце у секції «Екологія» 

Також 2 місце команда Миколаївської області посіла у конкурсі “візитівка” та історична вікторина.

Вітаємо дітей та їх наставників бажаємо, щоб стало ще більше впевненості, сил, завзяття і прагнення, щоб ваш бойовий дух ніколи не згасав.