Проведено краєзнавчу експедицію по Кінбурнській косі

З 12 по 18 серпня 2020 року на території Кінбурнської коси Очаківського району Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді проведено краєзнавчу експедицію з активним способом пересування, яка носила символічну назву «Сіль землі». Учасники експедиції подолали маршрут протяжністю в 76 кілометрів.

Юні дослідники познайомились з традиційними заняттями жителів сіл Покровка, Василівка, Геройське. Кожен день перебування на Кінбурні був насичений новими враженнями, знайомствами, подіями, емоціями. Під час експедиції вивчали особливості рибальського промислу жителів Кінбурнської коси. За час експедиції зуміли не тільки довідатись багато цікавого про унікальність і самобутність озер, а й вивчити його хімічні властивості, мали змогу спостерігали ріст солі, побували на соляних промислах. Надовго запам’ятаються зустрічі з багатьма цікавими людьми, місцевими жителями, які повідали нам історію Кінбурна та його промислів.

Підсумком експедиції стане звіт, який візьме участь у Всеукраїнському конкурсі на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край»

Кожна експедиція – це зустрічі з новими людьми, їх працею, надбанням та досвідом, тому ми з нетерпіння чекаємо нової експедиції і нових зустрічей.

Всього в експедиції взяло участь 14 вихованців краєзнавчих гуртків закладу.