Проведено змагання з кіберорієнтування

28 березня 2021 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді проведено змагання з кіберорієнтування, присвячені 77 річниці визволення міста Миколаєва.

Кіберспорт є новим і бурхливо розвиваючимся видом технологічної активності. Сучасні комп’ютерні програми дозволяють створювати 3D реальність: майже справжній ліс, річки, дороги, та інше, за допомогою якої можливо проводити відпрацювання техніки орієнтування, не виходячи із дому.

В умовах карантинних обмежень цей вид активності є достатньо корисним, як для проведення занять з гуртківцями, так і для організації змагань. В змаганнях взяли участь більше ста учасників закладів освіти міста області.

Змагання проходили на 4 дистанціях різного рівня складності – від «Новачків» до «Еліти». Почались змагання з групи «новачки», в якій взяли участь окремі досвідчені спортсмени, щоб розім’ятися. Звичайно вони і показали найкращі результати. Наступний забіг – дистанція «юзерів». Контрольних пунктів вже 14.До проходження дистанції додались ряд досвідчених учасників та ті ,хто пройшов кваліфікацію в забігу «новачків». Всього на старт тут вийшло 40 претендентів на перемогу але лише 25 учасників вклалися в кваліфікаційний час і мали допуск до змагань фінальної частини. По справжньому складні карти – перша більш коротка, але насичена контрольними пунктами і дуже мілкий рельєф, який непросто побачити на комп’ютері, друга – довга, контрольних пунктів менше, тож є де заблукати, окремі КП стоять в маленьких воронках.

До фінішу «Еліти» дісталися 6 учасників. Переможцем змагань став Анпілогов Ілля (Кривобалківського закладу загальної середньої освіти Веснянської сільської ради, керівник Павлішин М. М.). Призерами змагань також стали Пугачевський Дмитро та Яланський Андрій (Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, тренер Носков І. П.)

Щиро вітаємо переможців і бажаємо підкорення нових вершин та нових здобутків!