Звіт перед колегами

У Комунальному закладі “Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді вже стало доброю традицією проводити презентацію досвіду педагогів, які атестуються на засіданні педагогічної ради.

Отож, і цьогоріч з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності навчально-виховного процесу 29 березня 2021 року відбулося засідання педагогічної ради, яка проходила в онлайн-режимі з використанням платформи ZOOM.

Атестація – це справжня школа підвищення і ствердження фахової майстерності педагога. У сучасних умовах значення творчості в роботі педагога підвищується, адже саме від творчого підходу до розв’язання тих складних і багатогранних завдань, які сьогодні стоять перед нами, значною мірою залежить ефективність педагогічної праці, якість навчально-виховного процесу.

Так, у поточному навчальному році в закладі проходили атестацію 14 педагогічних працівників (24,14% від загальної кількості). З них 10 на відповідність раніше встановленим категоріям і розрядам, 4 – на підвищення, з них 1 на встановлення звання “керівник гуртка-методист”.

Упродовж атестаційного періоду в Центрі було створено всі умови для проведення атестації, своєчасно видані необхідні накази, розроблені та затверджені організаційні заходи щодо атестації, зі змістом яких педагогічні працівники, що атестуються були ознайомлені.

Цікавими та змістовими були виступи методиста Мартинової Д.Б., керівників гуртків Запорожець О.В., Дудчик Н.М., Фроюк Т.В., Гуссіді С.М., Єрмакової І.П. та інших.

Атестаційною комісією зверталась увага на результативність роботи педагогів, їх методичну діяльність, рівень досягнень вихованців у обласних та всеукраїнських масових заходах, участь у конкурсах фахової майстерності. Члени педагогічної ради підтримали та схвалили презентовані досвіди роботи своїх колег, які атестуються та побажали їм подальших успіхів у педагогічній діяльності.