Презентаційний вебінар для територіальних громад

13 квітня 2021 року Комунальним закладом «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради проведено презентаційний вебінар з основних напрямків роботи закладу.

До участі в заході доєднались представники громад Миколаївщини: Братської, Березанської, Веснянської, Кривоозерської, Ольшанської, Степівської, Очаківської та Миколаївської територіальних громад.

Головна ідея заходу – давайте разом, спільними зусиллями, розвивати позашкілля у різних куточках Миколаївської області. Учасники вебінару мали можливість познайомитися зі змістом діяльності МОЦНПВТК УМ: організацією гурткової, масової і методичної роботи, основними заходами туристського, краєзнавчого, військово-патріотичного і дослідницько-експериментального напрямків. Кожен міг знайти для себе щось цікаве, окреслити можливості, побачити проблеми і визначити перспективи співпраці територіальної громади і МОЦНПВТК УМ

Спікери вебінару зосередили увагу учасників на збереженні та подальшому розвитку позашкільної освіти, важливості знаходити нові підходи, сучасні форми роботи, впроваджувати нові проєкти, з урахуванням потреб громади, інтересів дітей та їх батьків в окремо взятому місті, селищі, селі. До уваги гостей представлені презентації з досвіду роботи відділів Центру, в яких було висвітлено інноваційні форми та технології, що успішно впроваджуються у навчально-виховну роботу закладу та визначено умови ефективність роботи закладу позашкільної освіти в сучасних освітніх умовах.

Презентаційний вебінар пройшов інформативно насичено та змістовно. Він дав можливість побачити успішний результат діяльності педагогів. Сподіваємось, що для учасників подібний захід стане гарним стимулом для удосконалення системи роботи у своїй територіальній громаді. Насамкінець організатори заходу побажали всім учасникам впевненості, наполегливості, інноваційних та креативних ідей у майбутньому.

Для тих, хто не зміг долучитись до заходу, пропонуємо його відеозапис за покликанням https://youtu.be/2qQzpLldgmk