Як ми Всесвітній День туризму в он-лайні святкували…

Всесвітній день туризму всі любителі подорожей відзначають 27 вересня. Туризм — це запорука пізнання інших культур та посилення дружби між народами. Турист — це людина, яка прагне до знань. Тож Всесвітній День туризму можуть святкувати не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з мандрівками та рюкзаком.

З 24 вересня по 01 жовтня Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено серію заходів, присвячених Всесвітньому Дню туризму. До участі долучились понад 420 осіб. Вихованці (нинішні і колишні), їх батьки, керівники гуртків МОЦНПВТК УМ і туристи з усієї країни пригадували минулі мандри, обмінювались своїми враженнями від нових місць, які відвідали, мріяли, співали, ділились досягненнями, змагались і т.д.

Хід заходів висвітлювався в групі МОЦНПВТК УМ в соціальній мережі Facebook (https://fb.me/e/5LZDUp8Ex) з хежтегом #День_туризму_з_МОЦНПВТКУМ.

Програма, запропонована організаторами була різноманітна та насичена. Кожен зміг знайти щось для себе. На арт-просторі «Туристський диліжанс» понад 70 учасників занурили в чудовий світ туризму. Тут ділились своїми  фото і відео з пішохідних, велосипедних, водних походів, змагань, мандрівок. До школярів м. Миколаєва приєднались гуртківці Вознесенського МЦДЮТ, Новобузького ЦПРДЮ, учні Баштанської, Бузької, Доманівської, Єланецької, Кам’яномостівської, Мішково-Погорілівської, Мостівської, Нечаїнської територіальних громад. Завітали до нас і гості зі Львова та Чернівецької області.

Захопливі історії з походів, змагань, роздуми про нові цікаві маршрути, свій шлях до туризму – все це ми дізнались з міні-творів наших юних туристів-краєзнавців у рамках Bookтрейлеру «З туризмом по життю». Особливо завзятими у цьому заході були вихованці закладів освіти  Кривоозерської  та Первомайської територіальних громад.

Естафета-флешмоб «Я так можу, а ви?» продемонструвала, що наші вихованці вміють все: в’язати вузли, підтягуватись, співати, готувати та  багато іншого. Найбільш активно ділились досвідом школярі Веселинівскої та Єланецької територіальних громад, м. Первомайська, Полтавської і Чернівецької областей. Усього в естафеті взяло участь понад 60 учасників.

Усім, хто мріє про похідне життя, був запропонований он-лайн квест «Поклич мене у турпохід». До гри, учасники якої допомагали дівчинці Ніні зібратись і подолати усі перипетії походу, доєднались172 учасники. З них до фіналу дійшли 71, які отримали сертифікати і, сподіваємось, гарний настрій. Серед призерів квесту – вихованки Вознесенського МЦДЮТ Бабенко Єлизавета та Войтова Дарина (друге і третє місце відповідно) (керівник Носков І.П.).

Фінальною крапкою святкування Всесвітнього Дня туризму став святковий он-лайн концерт. В концерті взяли участь випускники та вихованці МОЦНПВТК УМ, клуб бардівської пісні «Біла ворона» (м. Миколаїв). Усі охочі могли завітати на нього в якості глядачів – слухати, підспівувати, відпочивати, мріяти про майбутні подорожі.

 Сподіваємося, що святкування Всесвітнього дня туризму в он-лайні залишиться у 2022 році, а у наступному році ми зберемось усі нашою дружною туристичною родиною.