Юні спортсмени-туристи демонстрували навички надання домедичної допомоги

Продовжуються змагання у рамках он-лайн Першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) зі спортивного туризму.

Відповідно до умов дистанції «Надання домедичної підготовки. Практика» 5 етапу Кубку з туристської майстерності, учасники повинні були підготувати відео, на якому демонстрували виконання поставлених організаторами завдань. З 12 по 17 березня 2023 р. відбувалось суддівство отриманих відеоматеріалів 24 юних спортсменів-туристів МОЦНПВТК УМ, м. Вознесенська, Запорізької, Одеської, Сумської областей та м. Києва.  

Учасники молодшої вікової групи повинні були продемонструвати виконання простих пов’язок та виклик швидкої для людини, яка втратила свідомість. Юні спортсмени-туристи розіграли справжні вистави, рятуючи дітей, дорослих і навіть тварин. Переможців було визначити дуже складно, адже всі учасники дуже ретельно підійшли до підготовки етапу і переможців розділяли секунди. Найкращі результати серед хлопців  продемонстрували вихованці  Центру позашкільної освіти Кролевецької міської ради Сумської області Булах Артем, Богдашко Матвій та Печенов Сергій. Серед дівчат перше місце за Коржик Софією (м. Київ), друге – Лимаренко Вікторією (Кіровоградська область) та Крамаренко Альбіною (Сумська область).

Завдання для старшої групи були складнішими і вимагали продемонструвати вміння зробити іммобілізацію травмованої кінцівки і виявити знання сучасних протоколів першої домедичної допомоги. Серед хлопців найкраще з цим впорався Зубець Костянтин (МОЦНПВТК УМ – Будинок творчості дітей та юнацтва Інгульського р-ну, керівники: Лисунець О. С., Пушкаренко В. Д.). На другому і третьому місцях Пугачевський Дмитро та Яланський Андрій (Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості – МОЦНПВТК УМ, керівники: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С., Гладка О. В.). Серед дівчат старшої вікової групи лише одна учасниця – Іщенко Ксенія (Одеська область) – вирішила спробувати свої сили в медицині. То ж вона і стала переможницею, продемонструвавши дуже гарний результат

Більшість учасників змагань показали високий рівень володіння навичками надання домедичної допомоги. Сподіваємось, що у випадку необхідності, вони впевнено і вміло застосують їх на практиці, зможуть допомогти і врятувати життя.