Тактична медицина: навички та стратегії успішних дій у небезпечних ситуаціях

На жаль, ризики стали невід’ємною частиною нашого життя. В умовах воєнного стану знання алгоритму дій, спрямованих на надання допомоги людині в невідкладному стані набуває особливої актуальності. Для працівників освітньої галузі формування навичок безпечної поведінки під час війни – одне з ключових завдань.

21 березня 2023 року інструктори з тактичної медицини навчально-тренувального центру тактичної медицини «КоЛеСо», підготовлені за стандартами НАТО, провели для колективу Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) заняття з тактичної медицини, яке охоплювало різні аспекти медичної допомоги в екстремальних умовах. У його ході співробітники МОЦНПВТК УМ вчилися правильно діяти в критичних ситуаціях, засвоювали способи перевірки постраждалого за ознаками життєдіяльності та на наявність ушкоджень і переломів, відпрацьовували алгоритм дій за принципом КоЛеСо (кров, легені, серце), тренувалися накладати турнікет собі та тому, хто цього потребує.

Подібні практичні заняття – запорука усвідомленого сприйняття життєво важливих знань, спрямованих на забезпечення безпеки та виживання людей в умовах надзвичайних ситуацій.

Щиро вдячні навчально-тренувальному центру тактичної медицини «КоЛеСо» за співпрацю у формуванні практичних навичок безпечної поведінки та сподіваємось на те, що отримані знання все ж не стануть нам у нагоді.