«Вернісаж незламності» з Юлією Поліщук

Повномасштабна війна, розв’язана росією проти України, торкнулася усіх сфер буття нашого суспільства. Закономірно, однією з найяскравіших стала реакція представників мистецької спільноти, у тому числі, миколаївської. Страшні воєнні події на території краю і всієї держави, долі пересічних людей, прояви людяності і героїзму знайшли свій відбиток у творчості художників, літераторів, поетів, музикантів Миколаївщини. В їх роботах передається хроніка цих трагічних для нас подій, деталі окремих сюжетів, маленьких і великих радощів, військових успіхів ЗСУ, все те, що надихає вірою у нашу Перемогу.

Однією з яскравих представниць миколаївських митців є Юлія Поліщук – художниця, графічна дизайнерка, ілюстраторка, майстриня декоративно-ужиткового мистецтва. 5 квітня 2023 року, в рамках медійної кампанії #МістаГероїв, на зустріч-інтерв’ю з мицткинею «Вернісаж незламності» запросили усіх бажаючих Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді спільно з Миколаївською обласною універсальною науковою бібліотекою.

З усіма присутніми (понад 420 здобувачів освіти і педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Миколаївщини) Юлія Поліщук поділилась цікавими фактами з життя (у тому числі, в умовах воєнного часу), розкрила таємниці створення книжкових ілюстрацій, думками про сутність і спрямованість творчості, розповіла про те, як з’являються теми для картини, втілюється основна ідея, знаходяться кольори, образи, дописи, народжуються комікси, дружні шаржі. Учасники зустрічі, переглядаючи авторські роботи мицткині «Миколаїв. Я люблю тебе», «Джерело Миколаєва», «Миколаївські пазли», «Український тил», «Миколаїв місто герой», «Про війну….», «Все для перемоги!» та ін., наочно переконались наскільки авторка тонко відчуває реальне життя і передає у своїх роботах час, свою любов до Миколаєва та України і віру у нашу Перемогу!

Дякуємо Юлії Поліщук, людині, яка підтримує і надихає своїми роботами,  за зустріч та  цікаву розмову. Переконані,що кількість справжніх шанувальників таланту і захоплених мистецтвом ілюстрації значно зросла у освітній спільності Миколаївщини. А пані Юлія обіцяла підтримувати зв’язок з учнями і обов’язково завітати ще не один раз. Бажаємо автору побільше позитивних приводів для натхнення і дякуємо за чудові роботи!

Висловлюємо подяку за творчу співпрацю та  допомогу в організації і проведенні он-лайн зустрічі співробітникам Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки: завідувачці відділу документів та наукових розвідок з питань краєзнавства Трокай Анні Анатоліївні та бібліотекарю І категорії  Шкробатько-Чорній Аллі Леонідівні.

Запис інтерв’ю з Юлією Поліщук можна переглянути за лінком https://www.youtube.com/watch?v=7eTUA_2udCg