Краєзнавча школа МОЦНПВТК УМ зібрала юних геологів

Навіщо тим, хто вивчає археологію, історію або етнографію рідного краю знайомитися з основами геологічних досліджень? Відповідь на це питання 26 травня 2023 року отримали учасники відкритої Краєзнавчої школи «Час шукати, пізнавати, дивуватись і відповідати!» з напрямку «Геологічне краєзнавство»

До заходу, організованого Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ), доєднались 42 учасника від закладів освіти Новобузької та Миколаївської міської, Казанківської, Ольшанської та Березнегуватської селищної, Коблівської сільської громади Миколаївської області, вихованці МОЦНПВТК УМ, представники Київської та Запорізької областей України.

«Геологічна будова, рельєф місцевості, джерела з питною та цілющою водою, корисні копалини – все це в комплексі суттєво впливало на історію виникнення поселень, ремесел та занять населення на тій чи іншій території в минулі часи. А цікаві геологічні об’єкти в наш час перетворились на пам’ятки природи та популярні туристичні об’єкти» – саме з таких слів розпочала знайомити з геологією учасників школи Олена Овсяннікова, керівник гуртка «Географічне краєзнавство» МОЦНПВТК УМ.

У ході заходу юні краєзнавці вчились описувати відслонення, фіксувати їх на картах, визначати умови залягання та розташування окремих шарів. Заняття викликало багато запитань в учасників, відповіді на які вони мали отримати під час виконання домашнього завдання.

Заняттям з напряму «Геологічне краєзнавство» завершилась Краєзнавча школа «Час шукати, пізнавати, дивуватись і відповідати!» цього навчального року.

А перевірити отриманні знання юні краєзнавці отримали можливість під час змагань «Краєзнавчий калейдоскоп», які відбулись 27 травня 2023 року.