В Миколаєві відсвяткували День позашкілля та Всесвітній день туризму

У цей осінній день, 23 вересня 2023 року, коли природа переливається різнобарв’ям, відбулося особливе свято, яке об’єднало дітей та дорослих у спільному захоплюючому заході. Пережити незабутні миті, навчитися новому, спробувати себе на витривалість, провести день активно, цікаво і весело запропонували всім охочим колектив Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді та гуманітарна організація Центр волонтерів ДОФ, спільно організувавши свято з нагоди Дня позашкілля та Всесвітнього дня туризму.

На заході кожен міг знайти заняття до душі. Сміливість та витривалість стала в нагоді учасникам та допомогла долати туристську переправу. Орієнтуватися на місцевості, дивлячись в хитромудру схему, знайти свій компостер та, головне, вихід намагалися сміливці, що відвідали лабіринт. Перешкоди у вигляді хитких сходинок, брусів, мостиків та інших дивовижних конструкцій чекали на дітей в мотузковому парку. Справжнє мистецтво володіння велосипедом треба було проявити всім бажаючим пройти  велосипедну дистанцію.

Для юних поціновувачів інтелектуального розвитку працювали майстер-класи. Серед них особливим інтересом користувалася майстерня археологічної реставрації. Дітям запропонували доторкнутись до минулого та відновити зразок давньогрецької амфори і послухати цікаві історії з давніх часів Миколаївщини.

Для бажаючих доторкнутися до сакральних знань нашого народу працювала майстерня ляльок-мотанок. Цей виріб – не лише мистецтво, але і засіб виразу особистості, інструмент для спілкування зі світом та знахідка для душі. Вона нагадує нам про важливість збереження та відновлення традицій, які переносяться з покоління в покоління. Особливо хочеться відмітити старання діток, що виготовляли ляльку-мотанку, щоб потім відправити татові, який зараз боронить нашу країну від російських окупантів.

«Чи знаєш ти Миколаївщину?» – на це питання шукали відповідь учасники однойменної гри. Діти дізнались багато цікавого про рідну область та її культурну, історичну і природну спадщину і спробували самостійно віднайти визначні об’єкти на карті Миколаївщини.

Знання та навички з надання першої домедичної допомоги є важливими для кожної людини і особливо в наш час. Ці навички можуть врятувати життя в надзвичайних ситуаціях. Щоб збільшити обізнаність та впевненість, проведено майстер-клас з надання першої домедичної допомоги.

Найменших учасників заходу і просто бажаючих активно порухатись та повеселитись запрошено доєднатися до розважальної ігрової програми. Атмосферу веселого свята і дитинства не вдалось зіпсувати навіть повітряній тривозі. Всі учасники організовано перемістилися до укриття і продовжили свою розвагу до відбою.

Наприкінці заходу, щасливі та трошки зморені гості свята мали змогу відновити свої сили завдяки справжній туристській каші, яку приготували гостинні господарі території – Центр волонтерів «ДОФ».

Всього в заході взяли участь понад 150. До проведення залучено також вихованців гуртків Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.