Визначені результати ІІ (обласного) етапу  Всеукраїнського конкурсу- захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023-2024 н.р.

Невід’ємною складовою роботи з обдарованою молоддю є пошук та підтримка талановитих дітей. Саме секції відділення історії, філософії та суспільствознавства, науки про Землю Миколаївської обласного територіального відділення Малої академії наук України є тим стартовим майданчиком, який дає учням перший досвід наукової діяльності, пошуку креативних рішень і презентації власних досягнень. Саме Мала академія наук об’єднує таких розумних і талановитих юнаків та дівчат! Головним показником досягнень юних дослідників є щорічний Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів.

Тому в період з 08 по 10 лютого 2024 року в онлайн-режимі проведено ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у відділеннях історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, який вже традиційно проводив Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ).

У ІІ етапі взяли участь 30 учнів, представників закладів освіти Бузької. Доманівської, Шевченківської, Новобузької. Баштанської, Врадіївської, Вільнозапорізької сільських. селищних та мівських рад та м. Миколаєва.

Захист наукових робіт на обласному етапі відбувався у 3 відділеннях та 11 наукових секціях. Оцінювали виступи дітей науковці провідних закладів вищої освіти м. Миколаєва. Як зауважили члени журі, що цьогорічні наукові роботи були цікавими, неординарними та конкурентоспроможними. Варто відзначити належний рівень захисту науково-дослідницьких робіт: високу культуру мовлення конкурсантів, чіткість і грамотність викладення матеріалу, уміння вести дискусію, дотримання регламенту. Також, дуже приємно, що попри війну, учні продовжують займатись науковими дослідженнями під керівництвом своїх вчителів та наукових керівників.

Майже у кожній з представлених секції було визначено переможців – володарів перших місць. Саме вони представлятимуть честь області у третьому Всеукраїнському етапі конкурсу науково-дослідницьких робіт, який відбудеться у Києві в квітні-травні нинішнього року.

Отже. напружена робота та хвилювання слухачів, їх керівників, батьків, учителів залишилися позаду, але горизонти наукової діяльності тільки почали відкриватися перед юними дослідниками. Ми надзвичайно раді бажанню дітей долучитися до участі заході, підтримуємо і мотивуємо прагнення досліджувати, розвиватися, рухатися вперед!

Вітаємо наших переможців! Бажаємо невичерпної наснаги, творчих злетів у майбутньому та перемог!