Гра «Джура» для наймолодших

6 березня 2024 року відбулося друге заняття обласної школи джур-новаків  «Котигорошко» (далі – Школа), проведення якої здійснюється Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) в рамках заходів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). До заняття  долучились 196 маленьких джур-новаків (дітей віком 7 – 11 років), разом зі своїми педагогами. Дуже приємно було побачити на цій зустрічі дітлахів з усіх куточків нашого південного краю, які представили 23 територіальні громади Миколаївської області.

Позитивний настрій заняттю Школи задала Андрійчук Тетяна Григорівна, директор МОЦНПВТК УМ, яка, вітаючи дітей, трохи поспілкувалась з ними про українського супергероя – Котигорошка і сучасних Героїв – Збройні Сили України. І маленькі джури активно включились у цю бесіду!

Заняття присвячувалось особливостям козацького побуту у вільний від походів час. Ключовою дійовою особою Школи стала завідувачка Первомайського краєзнавчого музею Красіна Олена Пилипівна. Вона познайомила присутніх з повсякденним життям представників козацтва, детально розповіла про організацію зимівників і предмети побуту того часу. Цікавинкою онлайн-заняття стала віртуальна екскурсія експозицією «Українська хата» Первомайського краєзнавчого музею. Маленькі джури мали можливість побачити старовинні коцюбу, макітру, макогон, рогачі, діжу, рушники, ікони тощо та почули окремі історії цих знахідок. Особливе здивування у дітей викликали назви та різномаїття предметів побуту. Про неабиякий інтерес до презентованого матеріалу свідчить величезна кількість запитань, з якими допитливі джури звернулись до Олени Пилипівни! А ще вона гостинно запросила дітей безпосередньо відвідати музей і побачити там багато всього цікавого і навіть доторкнутись до старовинних предметів.

Продемонструвати свою уважність і обізнаність відвідувачі Школи могли в ході інтерактивної вікторини «Як козаки…», яку для них підготувала і провела методист МОЦНПВТК УМ Ємельянова Ірина Анатоліївна.

Пізнавальна активність, запальний дух маленьких джур-новаків, незабутні враження від спілкування з дитячою аудиторією залишили приємні спогади від цієї зустрічі.

Працюємо разом задля майбутнього наших дітей!

Віримо в Збройні Сили України і нашу Перемогу!

Все буде Україна!