Свято до Дня захисту дітей

25 травня 2024 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) спільно з громадською організацією «ДОФ. Центр волонтерів» на території Будинку офіцерів флоту проведено святкову спортивно-розважальну програму до Дня захисту дітей.

Захід зібрав велику кількість юних мешканців м. Миколаєва, та внутрішньо переміщених осіб з Миколаївської та Херсонської областей. Організатори свята запропонували малечі розваги на будь-який смак. Великою популярністю традиційно користується мотузковий парк, біля нього завжди шикується черга із поціновувачів екстриму та активного відпочинку. Наприкінці маршруту, найсміливіших чекав приємний сюрприз: можливість «політати». Звичайно, зі страхувальною системою.

Не менш популярним був майстер-клас з фігурного керування велосипедом. Дітям наголосили на важливі правила безпечного руху, використання сигналів і знаків, навчили різних технік катання, включаючи маневрування, гальмування, подолання перешкод та виконання нескладних трюків.

Майстер-клас з першої домедичної допомоги зібрав не лише юних учасників, а й привернув увагу їх батьків. Тут, під керівництвом інструкторів Миколаївського обласного відділення ВГДР «Школа безпеки», вчилися виявляти пульс та елементарні ознаки життєдіяльності, надавати першу допомогу при легенево-серцевій недостатності та при отриманні різних видів травм.

Пізнавальними та розвивальними стали краєзнавчі майстер-класи. Зокрема, в археологічній майстерні учасників не лише познайомили з давньою історією нашого краю, а й запропонували реставрувати прадавній горщик. який був знайдений під час розкопок учасниками археологічної школи МОЦНПВТК УМ.

В етнографічному майстер-класі бажаючі могли долучитися до виготовлення ляльки-мотанки та послухати легенди, які пов’язані з виникненням і використанням цього традиційного оберегу. Багато власноруч виготовлених ляльок-мотанок учасники забрали з собою, щоб передати близьким та рідним Захисникам.

Перевірити знання, пов’язані з рідним краєм, можна було під час гри «Як добре ти знаєш Миколаївщину?». Дітям потрібно було визначити культурний об’єкт та правильно вказати локацію розміщення на карті. Приємно зазначити, що більшість юних учасників добре виконали завдання.

Найменші юні художники могли намалювати країну своєї мрії і залишити свої долоньки-побажання на казкових хмаринках. Маленькі діти писали свої такі дорослі побажання: миру, Перемоги, повернення тата та дідуся, рідного дому, нормального життя. Віримо, що всі побажання збудуться!

Дякуємо ЗСУ за можливість дарувати радість нашим дітям!