Четвертий день змагань «Джура»

Сьогодні утро юних козаків почалось з тихого вітерця, шелесту дерев та кукування зозулі. Ранкова прохолода підбадьорювала учасників гри по дорозі на старт інтелектуально-творчої гри «Пластун». Гра проходила у вигляді квесту, під час якого учасники, рухаючись за допомогою карти по лісу, шукали контрольні пункти, де виконували завдання з історії України, показували свої знання прислів’їв та легенд, шукали азимут та інше.

Виконавши завдання команди отримували частину донесення, яке потрібно було доставити на фініш. Найбільш вправними гінцями виявились команди Новоодеського і Миколаївьского районів та м. Первомайська.

Змагання майже завершені і учасники відправляються на екскурсію до Миколаївського обласного гарнизону та краєзнавчого музею «Старофлотські казарми». В гарнізоні юні джури познайомились з побутом військових, зі зброєю, якою користуються солдати, і самі показали свої вміння на спортивному майданчику військової частини. В учбовому класі дітям розповіли про суда, що є на озброєнні у військово-морському флоті України. А після екскурсії до краєзнавчого музею думка учасників змагань була єдиною: «Мало. Бажаємо ще!».

Після обіду відбувся конкурс на кращу рукописну газету. І тут учасники показали всі свої здібності – майже не було газети, що схожа на інших. Дружнє коло зі сплетених рук Новоодеського района розташувалось по сусідству з веселкою Миколаївського району, далі можно побачити подорож на загадкову землю Мішково-Погоріловка команди Новобузького району та строгий та чіткий звіт про змагання від м. Первомайська. Команда Баштанського району порадувала найсвіжищіми фотографіямі змагань, а команда Вознесенського району перетворила свою газету на справжню настольну гру. Дуже важко було підбивати підсумки, але суддям таки довелось визначити переможців. 1 місце віддали одразу двом командам – Вознесенському та Новоодеському районам, 3 місце теж поділили команди Миколаївського району та м. Первомайська.

Ще залишився конкурс «Таборування», але джури і в останню ніч, після завершення змагань, повинні залишатись дисціплинованими та відповідальними. Тож оцінки конкурсу чекають ранкової зорі. І заодно чекаємо на загальний підсумок гри.

А щоб очікування було не таким складним, козацька громада Миколаївської області запросила всії учасників змагань до дружнього козацького кола. На зеленій галявині біля річки учасники грали в козацьки ігри: штовхання колоди, бій на шаблях, зриванні капелюхів та інше. Після козацьких розваг втомлених, але щасливих джур запросили на смачнющий козацький куліш з узваром та пряниками.

Остання вечірня збірка, і учасники розходяться по кімнатам, щоб завтра після закриття роз’їхатись по домівках. Деякі відїзжають з надією про участь у грі наступного року, а деякі – покидають гру назавжди, але вони вже вийшли з віку джур. Але гра допомогла стати їм справжними козаками та патріотами рідної землі. Тож, щасти вам, хлопці та дівчата, у дорослому житті!

Залишити відповідь