Третій день змагань

Ранок над Інгулом. Вода у річці прозора, наче скло. Дзеркальна гладь води не ворухнеться, лише білосніжні хмаринки безшумно пливуть вниз по річці.

Аж раптом залунали дзвінкі дитячі голоси. Це юні джури після ранкової збірки розходяться по дистанціях. Сьогодні на них чекають змагання «Орієнтування в плавнях» та практичний залік з долікарняної допомоги.

Дніпровські плавні, де козаки здавна ловили рибу та переховувались від ворогів – це справжній лабіринт вузьких та широких проток, озер та островів. Тож учасникам був запропонований пошук у штучному лабіринті, який розташували на майданчику школи-інтернату. Це, на перший погляд, дуже просте завдання потребує значної уваги, вміння розраховувати свої сили та розумну швидкість. Найбільш уважними виявились команди Новоодеського, Баштанського районів та м. Южноукраїнська, які і стали переможцями на цій дистанції.

А юні рятувальники в той час показували свої вміння рятувати постраждалого – умовного потопельника. Більшість команд вдало впорались з завданням. Учасник команди Южноукраїнська Литвинов Кирило показав такі гарні навички в наданні долікарняної допомоги, що судді прийшли до висновку, що Кирило, не зважаючи на юний вік, вже зараз готовий до роботи рятувальника. А серед команд найкращими рятувальниками виявились команди Баштанського, Новоодеського та Вознесенського районів.

У загальному заліку виду «Рятівник» місця розподілились наступним чином: 1 місце – команда Баштанського району, 2 місце – команда Новоодеського району, 3 місце – команда м. Южноукраїнська

Після обіду, щоб відпочити від полуденної спеки, учасників закликали на інтелектуальну гру – вікторину «Відун». Джури відповідали на запитання з історії України та українського козацтва, військової історії країни, показували свої знання з культури та мистецтва. Найбільш інтелектуальними виявились команди Баштанського, Вознесенського та Новоодеського районів.

Спека пішла на спад і команди дружно рушили на поле, щоб спробувати свої сили в козацькому боулінгу. На найбільшу відстань вдалось закотити 5-ти кілограмове ядро команді Новоодеського району, зовсім трішки відстала від них команда Баштанського району і на третьому місці – команда м. Первомайська.

Катання ядра стало розминкою перед фіналом виду «Перетягування линви». Скільки сподівань та надій!!! Всі учасники з нетерпінням чекали завершення виду. Навіть ті, хто не пройшов відбірковий тур прийшли на поле, щоб вболівати за своїх суперників. Виявились команди-фаворити змагань, за яких вболівала майже більша частина учасників. І не дивно, що активна підтримка принесла перемогу команді Баштанського району. На другому місці – команда Новоодеського району, яка запам’яталась суддям справжнім командним духом та стійкістю і волею до перемоги. На третьому місці – команда м. Южноукраїнська. Особливо порадувало суддів, як щиро вітали одне-одного з перемогою та дякували за гарну гру команди переможці Баштанського та Новоодеського району. І нехай тренери рахують бали і думають, як обійти суперників, діти демонструють справжню єдність, дружбу та повагу один до одного. Саме так і повинні поводити себе справжні соколи: сила та мужність завжди доброзичлива, слабкість – ні!

Після вечері учасників запросили взяти участь у психологічному тренінгу «Коло єднання», який проводила практичний психолог Центру, кандидат психологічних наук Шилова Ніна Ігорівна. Результатом тренінгу став портрет справжнього українця, який намалювали учасники змагань. Головними особливостями справжнього українця, на думку учасників, є мужність, чесність, відданість, справедливість, доброта, розум, працелюбність, сила, сміливість, ввічливість, співчутливість та любов до рідної країни. І ми повністю з ними згодні.

Проведені в цей день змагання нарешті дозволили підбити підсумки в більшості видів гри. В загальному заліку з виду «Фізична підготовка» місця розподілились наступним чином: 1 місце – Баштанський район, 2 місце – Новоодеський район, 3 місце – Миколаївський район.

Загальний залік у виді «Туристсько-спортивна підготовка» виглядає наступним чином: 1 місце – Новоодеський район, 2 місце – Баштанський район, 3 місце – Миколаївський район.

Призерами у виді «Військово-прикладна підготовка» стали: м. Миколаїв – 1 місце, Новоодеський район – 2 місце, Баштанський район – 3 місце.

З нетерпінням суддівська колегія та учасники гри чекали на попередній підсумковий протокол. Виявилось, що інтрига гри стає все більш гострішою. Дві команди – лідери гри (Баштанський та Новоодеський райони) мають однаковий результат за підсумками  4 видів. І вирішальною стане конкурсна програма, в якій залишилось 2 залікових конкурси. Тож, традиційної заспівавши гімн України на вечірній збірці, учасники розійшлись по своїм кімнатах, відпочивати та готуватись до вирішального дня гри.

«Спокійної ночі!», – зичить всім суддівська колегія

Залишити відповідь