Плекаємо юну наукову еліту Миколаївщини

6 грудня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) в режимі он-лайн проведено зимову сесію відділень історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю Миколаївського обласного територіального відділення Малої академії наук України (далі – МАН).

До участі у сесії доєднались слухачі, які мають рукописний варіант наукової роботи та готуються до конкурсу-захисту МАН у поточному навчальному році. Це представники Мішково-Погорілівської, Новоодеської, Доманівської, Снігурівської, Шевченківської, Степівської, Мостівської, Воскресенської та Бузької  територіальних громад, а також міст Миколаєва, Очакова, Первомайська і вихованці гуртків МОЦНПВТК УМ (усього 34 учасники).

Сесія розпочалася з вітального слова директора МОЦНПВТК УМ Т.Г. Андрійчук, яка у День Збройних Сил України  підкреслила, що сьогодні кожен з нас знаходиться на своїй ділянці боротьби з агресором, і діяльність юних науковців є окремим важливим внеском до спільної Перемоги над ворогом.

 Методист закладу І.П. Зьомша познайомила слухачів МАН та їхніх керівників з особливостями й алгоритмом проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2022-2023 навчальному році. Учасники заходу обговорили основні вимоги до постерного захисту і наукової конференції, детально розглянули рекомендації та найбільш типові помилки, яких припускались під час конкурсу-захисту у попередні роки. Окремо усі слухачі отримали детальні пам’ятки і покрокові інструкції, розроблені методистами МОЦНПВТК УМ, щодо  роботи на різних етапах конкурсу-захисту МАН.

Подальша робота проходила у форматі групових та індивідуальних занять керівників секцій МАН з їх слухачами. Важливими стали практичні поради за науково-дослідницькими роботами, які отримав кожен учасник від науковців – представників провідних закладів вищої освіти м. Миколаєва. Ті слухачі МАН, які з технічних причин не змогли доєднатись до зимової сесії, упродовж тижня матимуть нагоду окремо поспілкуватись зі своїми науковими консультантами, з’ясувати усі питання, які у них виникають на цьому етапі підготовки до конкурсу-захисту.

Юні науковці відзначили, що проведення зимової сесії та плідна робота під час неї значно покращила їхню впевненість, допомогла сформувати навики самостійної роботи над матеріалом, сприяла виявленню «слабких місць», над якими ще є час попрацювати.

Побажаємо юним науковцям плідної роботи, наснаги та успішного виступу на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, який відбудеться у лютому 2023 року.